DIY childrens bedroom &SUUS | UrbanMoms.nl

[BE CREATIVE] LEUKE DIY’S VOOR DE KINDERKAMER door &SUUS

Even voorstellen: Mijn naam is Suzanne de Jong, moeder van Evie (3,5 jaar) en zwanger van een klein mannetje. Ik woon samen met mijn vriend en werk ik als procesmanager bij een bank in Amsterdam. Daarnaast werk ik als interieurstyliste, heb ik een etsy winkel in handgemaakte woonaccessoires en over dit alles schrijf ik graag op mijn blog &SUUS.

Met al bovengenoemde activiteiten blijft er weinig tijd over voor andere hobby’s. O.a. het opknappen van meubeltjes en leuke D(o)I(t)(Y)ourself project-jes. Op dit moment verzamel ik veel ideeën en ik haal ook heel veel in huis (o.a. van de kringloopwinkel) wat vervolgens staat te verstoffen op de zolder. Mijn vriend is heel erg blij met mij :) Had ik maar gewoon meer uren in een dag. Volgens mij een wens van veel lezeressen van dit blog! Ik heb mijn hoop gevestigd op mijn verlof periode, maar ook dat klinkt waarschijnlijk bekend. Een overvolle to-do lijst, en uit ervaring weet ik van de vorige keer dat er maar een kwart af gestreept kan worden. Dus deel ik elke dinsdag wat DIY ideeën op mijn Facebook pagina van &SUUS op DIY Dinsdag. En vandaag deel ik er graag wat meer hier met jullie.

Grote stappen – snel thuis DIY’s vind ik het leukste. Zo haak ik het liefste met Zpagetti wol poefen, vloerkleden en kussens. Dat kleine haakwerk vind ik geweldig en zou het graag doen, maar heb er gewoonweg het geduld niet voor. Misschien omdat die overvolle to-do in mijn achterhoofd blijft spoken? Het leuke van simpele DIY’s is dat je op een relatief goedkope manier iets anders kan doen/plaatsen in je huis en als je het dan zat bent, haal je het makkelijker weg of geef je het een ander kleurtje.

Voor vandaag enkele leuke DIY’s voor de kinderkamer die ik tegenkwam in mijn zoektocht naar ideeën voor een jongenskamer. Deze zijn allemaal geïnspireerd op het recyclen van kinderspeelgoed. Ik vind ze hilarisch en goed bedacht, ik weet alleen niet of je dit samen met je kinderen moet doen want al het speelgoed wordt door de midden gezaagd :)

Hieronder een duidelijke beschrijving in beeld voor het maken van deze vrolijke kapstok:
DIY childrens bedroom &SUUS | UrbanMoms.nlPhoto credits: Papaï Market

In dit voorbeeld worden de dierenfiguren ook weer gezaagd en dit keer zijn er kastknopjes van gemaakt. Spuit ze in verschillende kleuren of verf ze juist dezelfde kleur als de kast. Een grappige, kleine aanpassing maar maakt een kastje net wat persoonlijker en origineler.
DIY childrens bedroom &SUUS | UrbanMoms.nlPhoto credits: Design Sponge

En deze vind ik ook zo geestig. Ik heb deze al eens eerder gedeeld en heel veel moeders vonden het maar zielig. Ik verknipte vroeger al het haar van mijn barbies, ik weet ook niet precies waar het mis is gegaan :-) Hilarisch toch?
DIY childrens bedroom &SUUS | UrbanMoms.nl
DIY childrens bedroom &SUUS | UrbanMoms.nl
DIY childrens bedroom &SUUS | UrbanMoms.nlPhoto credits: Random Tuesdays

Vind je het zagen toch wat luguber? Dan nog 2 wat aardigere voorbeelden. Hoe simpel is dit ook weer? Een plank van (steiger) hout, bevestig een klein plankje erop en lijm daar stevig de lego poppetjes op. Degene die zitten kunnen gebruikt worden als hangertje/kapstok.
DIY childrens bedroom &SUUS | UrbanMoms.nlPhoto credits: Cristina Mella

En ook hier blijven de dierenfiguren heel en worden ze gebruikt om glazen potjes om te toveren in vrolijke opbergpotjes. Goede lijm is key! Plakken en spuiten/verven maar. Easy does it!
DIY childrens bedroom &SUUS | UrbanMoms.nlPhoto credits: House to home

Tip: Vind je het zonde om bestaand of nieuw speelgoed te gebruiken, kijk dan eens bij de kringloopwinkel. Genoeg ideeën om mee aan de slag te gaan? En dan niet op de to-do list, maar leuk nu tijdens de vakantie? Of gewoon dit weekend :) Ik ben benieuwd!

(Visited 2.565 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *