Koningsdag met kids | UrbanMoms.nl

MET KIDS IN DE STAD TIJDENS KONINGSDAG

Aanstaande maandag is het alweer Koningsdag en dat betekent je mooiste oranje outfit aan en met de kids eropuit! Voor deze feestelijke dag hebben we voor jullie een aantal to-do-tips op een rijtje gezet in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Amsterdam

Kindervrijmarkt in diverse parken in Amsterdam (vanaf 9.00 uur)
Tijdens Koningsdag worden er in Amsterdam in diverse parken (waaronder het Vondelpark, Sarphatipark en Park Frankendael) echte kinder-vrijmarkten georganiseerd waarbij kinderen tot 16 jaar hun spulletjes mogen verkopen.

Artisplein (9.00 – 13.00 uur)
Daarnaast is er voor de kinderen ook een kindervrijmarkt op een hele bijzondere plek, namelijk tussen de flamingo’s en de lepelaars op het Artisplein. Aangezien de plaatsen beperkt zijn, moeten de kinderen zich melden bij de hoofdingang van de dierentuin vanaf 8.00 uur.

Bredewegfestival – Watergraafsmeer (10.00 – 20.00 uur)
Naast de vrijmarkt is er ook een straatfeest met een vrijmarkt, circus, theatervoorstellingen en diverse concerten. Er zal live muziek worden gespeeld en kinderen kunnen in de zweefmolen, meedoen met een knutselworkshop of lekker poffertjes eten bij een poffertjeskraam.
Kijk voor meer info op: bredewegfestival.nl

Rotterdam

Witte de Withstraat en Nieuwe Binnenweg, Centrum (11.00 – 16.00 uur)
Voor de kinderen is er een eigen vrijmarkt waarbij zij hun oude kleding, speelgoed en andere spulletjes zelf kunnen verkopen. Naast de vrijmarkt kunnen de kinderen er ook knutselen, oud-Hollandse spelletjes spelen (ter hoogte van Nieuwe Binnenweg 33) en is er een kinderpodium waar de echte durfals kunnen optreden!

Witte de With Plein (9.30 – 16:00 uur)
Naast de kindervrijmarkt in Witte de Withstraat is er ook een kindervrijmarkt op het Witte de With Plein. Als kinderen hun spulletjes daar gaan verkopen, krijgen zij een strippenkaart om lekkers te halen bij de restaurants op het plein, waaronder Gusto. Ook is er een springkussen en een clown.
Mochten ouders, opa’s en oma’s ook mee willen komen, dan kunnen zij genieten op het terras op het plein.
Kijk voor meer info op de Facebookpagina van het evenement: Kindervrijmarkt Koningsdag op het Plein

Breedveldsingel / Mesdaglaan, Hillegersberg-Schiebroek (9.00 – 17.00 uur)
In de ochtend is er in Hillegersberg een rommelmarkt en kunnen de kinderen verkleed meelopen met de optocht. In de middag zijn er kinderspelen, een kinderdisco, een barbeque en een playbackshow.

Den Haag

De Fred – Frederik Hendriklaan (7.00 – 16.00 uur)
Op de Frederik Hendriklaan in Den Haag is er vanaf 7.00 uur ‘s ochtends een vrijmarkt en kunnen kinderen zelf kroontjes maken en glittertattoo’s zetten. Ook zal er een kinder DJ draaien en is er een kinderkermis voor de liefhebbers!

(Visited 944 times, 1 visits today)
About the author
Lucia is editor en woont samen met haar vriend (én kat!) in het fijne Blijdorp in Rotterdam. Je kunt haar midden in de nacht wakker maken voor een hamburger, of twee. Op UrbanMoms deelt ze food zaken en inspiratie waar ze blij van wordt.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *