Mies & Co | UrbanMoms.nl

MIES & CO: NEXT LEVEL

Het klinkt altijd zo gezapig als iemand aankomt met “ik had altijd al de droom om…”. Toch is het wel kenmerkend voor wie ik ben. Altijd eigengereid en heel erg de behoefte om mijn eigen keuzes te maken. Zelfstandig te zijn. En hoe ouder ik word, hoe beter me dat af gaat.
Het lijkt dan ook enorm romantisch als je een droom hebt om ondernemer te worden. Je eigen ding doen, vrijheid, financieel onafhankelijk. Maar juist dat zijn misschien wel voor mij de moeilijkste punten als ondernemer. Want daar sta je dan. Net de deur van je oude werk voor de laatste keer achter je dichtgeslagen, met een boekje vol herinneringen en bemoedigende woorden. Maar zonder salaris en enige vorm van zekerheid.

Privileges opgeven

Ik ben typisch een vrouw die heel graag werkt, ambitie heeft en me absoluut nooit tegen laat houden door alle “vrouw zijn” vooroordelen. Heel eerlijk, ik ervaar ze ook niet zo. Ik zie ze niet en dus houdt het me ook niet tegen. Maar met de ambitie voor een eigen bedrijf heb ik wel echt een aantal dingen opzij moeten zetten. Een salaris (en dus daarbij afhankelijk van mijn man), werktijd en ook daarmee ook bepaalde vrijheid. Want die drie dagen kinderopvang die we voorheen afnamen kunnen we echt niet meer betalen. Kortom schipperen en alle uurtjes die er zijn volledig benutten.

Mies & Co | UrbanMoms.nl
De eerste B2B beurs!

Mies & Co | UrbanMoms.nl
Hoog bezoek op de beurs

Balanceren

Het eerste jaar van het eigen ondernemen ben ik vooral bezig geweest aan het wennen aan al die nieuwe dimensies. Want je hebt niet alleen de ambitie om iets moois en succesvol op te gaan zetten, je bent ook nog eens totaal uit je comfortzone omdat bijna alles is veranderd. Nu de eerste successen zichtbaar zijn, krijg ik ook langzaam weer die oude zekerheden terug (yeah!!). Ik mag binnenkort van mijzelf een klein salaris uit mijn bedrijf gaan halen en onze dochters gaan na de zomer vaker naar de opvang.

Mies & Co | UrbanMoms.nl
De eerste beloning; bloemen van Bloomon op kantoor

Next level

As we speak heb ik net een voorstel gedaan voor een huurpand (update: én inmiddels getekend!). Een inspirerende werkplek met ruimte voor opslag én een mooie showroom. Hoe gaaf is het dat met hard werken ook dit soort beloningen voor de boeg staan?

(Visited 241 times, 1 visits today)
About the author
Ester (35) is owner & founder van het baby lifestyle label Mies & Co. Getrouwd met Robert en mama van Jinte en Evy. Ester deelt haar dynamische leven als onderneemster op UrbanMoms.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *