Mom Meets Mom: by Esther | UrbanMoms.nl

MOM MEETS MOM: A CONVERSATION BETWEEN TWO MOMS #choices

Styliste en webshop eigenaresse Jantine (April & May) & ikzelf schrijven elkaar elke twee weken, over het echte leven achter onze online (blog) wereld. En vanaf vandaag kan je met ons meelezen!

Sommige moeders lijken het zo gemakkelijk te doen; 1, 2, 3 en soms 4 kids en dan gecombineerd met een succesvolle baan en een geweldige relatie. Wauw, niets meer dan respect en bewondering. Maar hoe dan?
We willen alles. Een rijk sociaal leven, een goede job, 3 keer in de week naar de sportschool voor een strak lijf, een liefdesleven vol verrassingen en romantiek, de kids voldoende liefde en aandacht geven, hen naar zwemles, ballet of hockey brengen, de wekelijkse boodschappen doen en dan ook nog het huis spik en span. Maar serieus, hoe dan?
Ik vind het met 1 kind al een hele uitdaging om mijn tijd goed te verdelen tussen mijzelf, mijn lief, mijn kind, familie, vrienden, mijn werk en mijn blog. Keuzes maken vind ik lastig, want ik vind alles veels te leuk. Je snapt dat dit ook direct de kern van het probleem is.
Ik wring me in allerlei bochten om én een goede moeder én een goede echtgenoot én een goede vriendin én een goede werknemer én een goede ‘huisvrouw’ te zijn. Maar voor mijn gevoel schiet ik overal een beetje tekort.

Mom Meets Mom: by Esther | UrbanMoms.nl

En dan staat het volgende dilemma alweer voor de deur; wel of geen tweede kindje…. Flint is net drie geworden en dan komen de vragen; ‘En….? Nog geen tweede?’ ‘Zoooo leuk zo’n klein wondertje erbij, ik had wel verwacht dat jullie…’.
Erg egoïstisch misschien, maar ik zou serieus niet weten hoe ik nu een tweede kindje in ons drukke leven zou moeten inpassen. En bovendien, wie zegt dat een tweede kindje ons gegeven is? Maar wil ik die rollercoaster van zwanger worden, hormonen, slapeloze nachten, tropenjaren nog een keer doorlopen? Terwijl ik nu een gezonde zoon heb rondlopen. Moet ik niet blij zijn met wat ik heb? Maar me neerleggen bij het feit dat Flint alleen blijft, voelt ook niet goed…
Hoe doe jij dat eigenlijk met twee kids Jantine, in de combinatie met jouw drukke baan? >>Lees hier de uitgebreide reactie van Jantine…

Mom Meets Mom: by Esther | UrbanMoms.nl

(Visited 129 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

6 Comments

  1. Leuk initiatief en erg herkenbaar onderwerp om over mee te lezen…valt nog niet mee he?! Ervaring bij mij van de tweede is dat t wel extra druk is, maar alles ook wel enorm snel gaat! Binnen no-time kon hij van alles en voelde het al snel baby-af. Maar goed, nog regelmatig merk ik dat deze tijd idd wel een erg drukke is en heb ook moeite om alles voor elkaar te krijgen zoals ik het wil. Over een paar jaar denk ik dat het vooral fijn is dat ze samen kunnen spelen en veel aan elkaar hebben ;-) Succes met de overwegingen, ik lees met je mee! Liefs

    1. De ervaringen in mijn omgeving zijn inderdaad ook dat het als druk wordt ervaren. Het zijn ook niet voor niets tropenjaren. Maar het is ook even doorzetten denk ik. Een andere mindset. Komt tijd komt raad… Thanks voor het meelezen en het delen van jouw ervaring!

  2. oh wat fijn dat jullie dit delen. En inderdaad, doe wat bij jullie past en als je gelukkig zo bent, 1 kind of 2 kinderen of meer, doet er niet toe. Volgens mij ben je een geweldige mama voor je zoontje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *