De Boomhuttenclub | UrbanMoms.nl

De Boomhuttenclub in Den Haag

Sinds twee maanden vind je in de Boekhorststraat in het centrum van Den Haag een gloednieuwe hotspot voor volwassenen met jonge kinderen: De Boomhuttenclub.

De Boomhuttenclub is een initiatief van Raban Josemans en Kim Slabbers (dezelfde initiatiefnemers als de Gymnastiekfabriek). Drie jaar geleden wonnen zij een wedstrijd -uitgeschreven door Staedion- om het oude pand aan de Boekhorststraat (Het Broekenhuis) een nieuwe bestemming te geven. Met als doel om de straat weer nieuw leven in te blazen. Die wedstrijd wonnen ze.

Verantwoorde indoorspeeltuin

Met de Boomhuttenclub wilden Raban en Kim antwoord geven op de alom bekende indoorspeeltuinen en de restaurants waar je als ouder(s) met kids wordt weggekeken (omdat je kind wéér tikkertje aan het spelen is tussen de tafels door).
Daarom wilden zij met hun nieuwste aanwinst niet alleen een mooie en duurzame omgeving creeren voor kinderen om vrij in te bewegen, maar moest er ook een plek komen voor ouders. Een plek waar zij goed kunnen eten, waar goede koffie wordt geschoken én je als ouder de kids vanuit alle hoeken kan zien spelen. Hallo Boomhuttenclub!

De Boomhuttenclub | UrbanMoms.nl

Een echte houten boomhut

In speelruimte voor de kids staat -hoe verrassend- een grote boomhut, een boot, houten bankjes en tafeltjes (die de kids weer gebruiken om hutten van te maken of overheen te lopen). Allemaal gemaakt van hout en ander duurzaam materiaal. Op dit moment rekenen zij €5 entrée per kind, tenzij je minimaal €25 besteed in het restaurant. Wanneer je dus voor €25 p.p. besteed, wordt de €5 entrée niet gerekend.
Kinderfeestjes geven zij niet (dat kan bij de Gymnastiekfabriek), want zij geloven dat je als ouder op elk moment binnen moet kunnen lopen om rustig een krantje te lezen, terwijl je kind zich vermaakt.

Leuk detail: De bar is gemaakt van houten treinrails!

De Boomhuttenclub | UrbanMoms.nl

Goed en lekker eten

Op de kaart vind je o.a. een pasta en soep van de dag, tosti’s, croissantjes, gebakken eitjes met advocado, pannenkoekjes, zoetigheden (met en zonder suiker), verschillende limo’s, bubbels(!), gemberthee en natuurlijk lekkere koffie.
Onze jongens (bijna 8 en 3) hebben zich ruim twee uur lang vermaakt. Af en toe kwamen zij naar onze tafel voor een slok drinken of een hap eten. Dat gaf papa en mama weer even de gelegenheid om bij te praten ;) Wij komen terug!

De Boomhuttenclub vind je aan de Boekhorststraat 47 in Den Haag.
Openingstijden: ze zijn elke dag open van 8.30 uur tot 17.30 uur (keuken tot 17:00).
Meer informatie vind je op deboomhuttenclub.nl.

(Visited 3.347 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *