Inspiratie verjaardagsfeestje | UrbanMoms.nl

FLINTS VERJAARDAGSFEESTJE: TURTLE PARTY INSPIRATIE

Eind november is Flint 5 jaar geworden (stop de tijd!) en naast een verjaardagsfeest voor de familie, mocht hij voor het eerst trakteren op school en was het tijd voor zijn eerste verjaardagsfeestje. En wat ga je dan doen? Zelf word ik niet zo blij van immens drukke indoorspeeltuinen, dus bedachten Sander en ik een eigen invulling van de feestelijke middag.

Flint is momenteel gek van de Ninja Turtles, Ninjago en eigenlijk alles wat jongens van 5 maar ‘cool’ en ‘stoer’ vinden ;). Daarom bedachten wij een Turtle party met Ninja Turtle uitnodigingen, Turtle pannenkoeken, een Turtle traktatie en een Turtle speurtocht. Gewoon bij ons thuis.

Ninja Turtle uitnodigingen

Ik maakte van groen karton, crêpepapier en opplak-oogjes een uitnodiging voor de kids in zijn klas. De rondjes maak je gemakkelijk door een schoteltje om te trekken met potlood en deze daarna netjes uit te knippen. Op de voorkant liet ik Flint de monden van de Ninja Turtles tekenen en op de achterkant plakte ik een briefje met alle informatie m.b.t. het feestje (datum, adres, telefoonnummer etc.).

Inspiratie Ninja Turtle verjaardagsfeestje | UrbanMoms.nl

Ninja Turtle traktatie

Als traktatie maakten we voor zijn klasgenootjes Ninja Turtles van Granny Smith appels, crêpepapier en opplak-oogjes. Met een zwarte stift maak je nog een mondje en klaar is kees. Super simpel, gezond en vooral erg ‘cool’ volgens Flint. Voor de juffen maakte ik een snoepzakje (met Ninja Turtle detail) met eigen gemaakte pepernoten en hartjes.

Ninja Turtle kinderfeestje

Voor het kinderfeestje aten wij groene Turtle pannenkoeken. Deze zijn heel simpel te maken door wat groene kleurstof toe te voegen aan je pannenkoekenbeslag (verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Jamin).
Daarna werden de cadeautjes verstopt, welke Flint mocht zoeken en uitpakken uiteraard. We hebben de kids daarna even laten spelen met de uitgepakte cadeaus, waarna het tijd was voor een Ninja Turtle Speurtocht.

Inspiratie Ninja Turtle verjaardagsfeestje | UrbanMoms.nl

Ninja Turtle speurtocht

Deze speurtocht bestond uit 8 opdrachten. Wanneer zij deze opdrachten goed uitvoerden, ontvingen de kids een letter. Als ze de letters in de juiste volgorde legden, vormde dit een woord. Dit was de locatie waar de ‘schat’ verstopt lag.
Opdrachten en hints kan je gemakkelijk zelf verzinnen. Wij deden de opdrachten in en om ons appartementencomplex. Denk aan: ‘ga naar de slaapkamer en vind de 1e letter’, ‘ga naar de 10e verdieping en vind de sleutel van de kluis’.

Inspiratie verjaardagsfeestje | UrbanMoms.nl

De kluis was in ons geval onze brievenbus waar Ninja Turtle maskers in lagen (te koop bij de H&M). Daarna moesten ze hun ‘ninja moves’ laten zien, waarna ze weer een letter verdienden.
Als laatste opdracht mochten de kids een eigen ijsje maken bij Bram Ladage. Een feestje dus!

Inspiratie verjaardagsfeestje | UrbanMoms.nl

De letters vormden het woord ‘badkamer’, waar de schat (een doos met lolly’s en een Ninja Turtle diploma) verstopt lag! Dit alles duurde zo’n 2,5 uur. Precies goed!

Inspiratie Ninja Turtle verjaardagsfeestje | UrbanMoms.nl

Hopelijk heb ik jou met ons Ninja Turtle feestje kunnen inspireren om er ook een leuk partijtje van te maken!

(Visited 1.869 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *