[PERSONAL] EEN PERSOONLIJKE TERUGBLIK OP 2015

Jaaroverzicht 2015 | UrbanMoms.nl

Daar waar 2014 het jaar was van de verandering en waar ik mijn vaste baan als accountmanager inruilde voor een eigen bedrijf, was 2015 het eerste volledige jaar waar ik op eigen benen stond als eigen ondernemer. Geen vaste (maandelijkse) inkomsten meer, geen lease auto, geen telefoon van de zaak, geen vakantiegeld, niets van dat alles. Maar wel veel ambities voor het nieuwe jaar en veel dankbaarheid dat ik de keuze had om mij dit jaar volledig te kunnen richten op mijn eigen bedrijf.

Een vliegende start

Gedreven om UrbanMoms als bedrijf te laten groeien, ging ik het nieuwe jaar in. Maar ook met de persoonlijke wens voor een tweede kindje. Een dubbel gevoel. Zeker na de miskraam in oktober, die de wens op een tweede kindje alleen maar sterker maakte. Maar echt tijd om hier lang bij stil te staan had ik niet.
Naar aanleiding van een lezing -welke ik mocht geven bij FrieslandCampina voor 25 marketeers in november van 2014- werd ik in januari door Mona gevraagd om hen als blogexpert te helpen bij het omzetten van hun ‘branded website’ naar een blog. Samen met een webbouwer heb ik hun nieuwe website ontworpen, heb ik een Instagram strategie uitgezet (wat er voor heeft gezorgd dat zij zijn uitgeroepen tot beste food op Instagram) en ben ik het hele jaar bij Mona betrokken gebleven als consultant. Een prachtig project waar ik nog steeds enorm trots op ben en ook in 2016 gaan we weer mooie dingen samen doen.
En na deze succesvolle samenwerking met Mona, heb ik de mogelijkheid gekregen om ook mooie opdrachten te doen voor andere merken binnen FrieslandCampina zoals voor Campina, Vifit, Appelsientje, Monchou, Chocomel en momenteel ben ik bezig voor Friesche Vlag! Zo bijzonder om elke dag te mogen doen wat ik leuk vind!

Meer dan een blog alleen

Maar zoals je hier boven al kon lezen, gaan mijn samenwerkingen met merken vaak verder, dan alleen het schrijven van artikelen op UrbanMoms. Ik werk regelmatig samen met andere (mom) bloggers die ik verbind aan mooie merken, adviseer ik merken, organiseer ik events en geef ik lezingen. Voor mijn gevoel paste deze werkzaamheden niet goed meer onder de naam UrbanMoms alleen. Daarom heb ik halverwege 2015 een extra handelsnaam aangevraagd bij de KvK: BLOGSTREET. En in deze ‘blogstraat’ zijn er verschillende deuren/mogelijkheden om uit te kiezen: het influencers netwerk (waar UrbanMoms nu onderdeel van is), consultancy, blog & brand events en lezingen. Ook de Dutch Mom Blog Awards -welke ik jaarlijks organiseer- valt nu als event onder BLOGSTREET. Fijn om het merk en de blog uit elkaar te houden op deze manier.
In 2015 heb ik al veel mooie samenwerkingen low-profile vanuit BLOGSTREET mogen doen, waaronder voor Prénatal, diverse merken van FrieslandCampina, Albert Heijn, Fisher Price, Bugaboo en Fabulous Mama & Family magazine. En ik kijk er enorm naar uit om ook in 2016 met BLOGSTREET wederom mooie blogs aan mooie merken te verbinden!

De blog hoogtepunten van het afgelopen jaar

 • mijn (blog) verhaal delen op het Innercirqle Business Moms Event (met power moms Vivian Reijs, Lonneke Nooteboom en Tess van Daelen)
 • sporten met Epke Zonderland en Arie Boomsma voor Sterk met Campina
 • op uitnodiging van kindermodebeurs Playtime Paris een selectie maken van mijn favoriete items op locatie
 • de webshops die ik mocht inspireren tijdens mijn ‘talk’ op de Kleine Fabriek
 • mijn vaste bijdrage aan VIVA Mama magazine
 • het aannemen van mijn eerste stagiaire (Lucia) die werkelijk fantastisch was…
 • de verschillende persevents waar ik bij aanwezig mocht zijn, van o.a. Joolz, Sissy Boy, Nickelodeon, Cybex en River Island
 • het ontmoeten van UrbanMoms volgers tijdens de 2e editie van shoppingevent Meet Up & Shop
 • publicaties in Ouders van Nu, Flair en vakblad Boys + Girls
 • de uitreiking van De Sleutel van Rotterdam door de wethouder en het kerstdiner op het stadhuis
 • het samenwerken met mooie merken en webshops als Etsy, POM Amsterdam, Bugaboo, Lola & Fitz, Stokke, Selected by James, Petit Jule en Orange Mayonnaise
 • het enorm fijne en trouwe bloggersteam welke ik om mij heen heb verzameld: thanks lieve Evelien, Anaïs, Myra, Lonneke, Manon en Elise voor alle hulp en vriendschap van het afgelopen jaar!

En persoonlijk was de geboorte van Riff, onze 2e zoon en broertje van Flint, natuurlijk het allermooiste wat ons in 2015 is overkomen. Als gezin zijn wij nu compleet en ik hoop dat we met elkaar nog heel veel mooie momenten gaan beleven.

Na een fijn zwangerschapsverlof, ben ik meer dan ooit klaar om in het nieuwe jaar weer vol energie aan de slag te gaan. Op naar een mooi en succesvol 2016, vol liefde, nieuwe vriendschappen en mooie samenwerkingen.
Fijne jaarwisseling!

Liefs Esther

(Visited 341 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

8 Comments

 1. Ontzettend leuk om te lezen hoe je jaar is verlopen. En dat je bedrijf zo goed loopt. Ik snap dat het eng is om al je zekerheden op te geven. Daarom extra leuk dat je zo goed bezig bent. Ik wens je een geweldig nieuwjaar toe.

  1. Dank je wel Femke! Het is zo ontzettend fijn om dagelijks te doen wat je het allerleukste vind! En dat het dan ook nog eens loont, is natuurlijk een cadeautje. X Esther

 2. Wauw wat een jaar en wauw wat knap dat je deze stap destijds hebt durven nemen.
  Veel geluk met je gezin en bedrijf in 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *