PERSONAL UPDATE: BABY NEWS!

Personal update: baby news | UrbanMoms.nl
Jaaaaa daar is hij dan eindelijk! Twee weken geleden, op vrijdagmiddag 25 september 2015, ben ik bevallen van ons 2e knappe mannetje. Een baby update heeft even op zich laten wachten, want we wisten namelijk niet zeker of de kleine man wel helemaal gezond ter wereld was gekomen…

1 dag over tijd: it’s about time…

Flint meldde zich 10 dagen te vroeg, dus ik had er op gerekend dat deze man zich ook eerder zou melden. Maar inmiddels had ik de 40 weken bereikt! Lang heb ik niet hoeven wachten, want welgeteld 2 uur na het verstrijken van mijn uitgerekende datum, begon ik in de nacht van 24 op 25 september vruchtwater te verliezen. Een duidelijk teken dat mijn bevalling ging beginnen (zoals dat ook gebeurde bij Flint). Maar mijn weeën lieten nog even op zich wachten. Pas toen Sander Flint naar school had gebracht, kwamen mijn weeën pas goed op gang. Alsof ik de natuur een seintje gaf; ‘het mag nu, alles is geregeld’.

Een goede en snelle bevalling!

Ik wilde graag thuis bevallen. Dat wilde ik al graag bij de eerste, maar de laatste draai lukte toen niet en moest ik nog met persweeën naar het ziekenhuis. De gynaecoloog verzekerde mij 4,5 jaar geleden dat een thuisbevalling van een 2e kindje geen probleem zou moeten zijn en dat heeft me vertrouwen gegeven. Want mijn voorkeur had het wederom om in de ontspannen thuis sfeer te bevallen.
Toen Sander terug was, is het snel gegaan. Om 10.00 uur kwam de verloskundige en bleek ik al 5/6 cm ontsluiting te hebben. De weeën volgden elkaar snel op, ik wisselde van bed naar bad en terug naar bed -heerlijk in mijn eigen huis- en om 12.20 uur mocht ik al gaan persen. Om 12.38 uur werd onze kleine man geboren: Riff Lewis van Wijk!
Maar zoals de meesten van jullie wel zullen weten, ben je dan nog niet klaar want de placenta moet dan nog geboren worden. Ik laat schijnbaar niet gemakkelijk los, want dit koste bij Flint redelijk wat moeite en ook dit keer bij Riff kwam de placenta niet vanzelf. Dat betekende alsnog naar het ziekenhuis, met een ambulance wel te verstaan… Sander kwam er met Riff direct achteraan en in het ziekenhuis is met flink wat duw- en trekwerk de placenta uiteindelijk alsnog vanzelf losgekomen.

En toen: een ruisje…

In het ziekenhuis is Riff uitvoerig nagekeken door de arts en die ontdekte een ruisje op zijn hart. Dit hoefde niets te betekenen, omdat dit vrij veel voorkomt bij pasgeboren baby’s maar ze wilden hem toch een nachtje houden ter observatie.
De volgende dag werd er voor de zekerheid een ECG (hartfilmpje) gemaakt, want het ruisje was met een doptone nog steeds te horen. We hoefden de uitslag niet af te wachten en mochten lekker naar huis. Die middag werden we terug gebeld dat de ECG ‘afweek van de norm’ en dat we donderdag terug moesten voor controle. Spannende dagen, maar Riff deed het zo goed dat wij ons eigenlijk geen hele grote zorgen maakten. De ECG die op donderdag werd gemaakt, was niet anders dan die van zaterdag, dus werden wij een dag later doorverwezen naar het Sophia kinderziekenhuis. Het ‘grote boze’ Sophia kinderziekenhuis, dat hakte er wel even in…
Gelukkig konden we er snel terecht. En daar zit je dan in het Sophia, afdeling cardiologie… Weer werd een ECG en een echo gemaakt bij ons kleine mannetje, maar hij onderging het wederom zonder een kick te geven.
Erg fijn dat ze alles zo secuur en serieus opnamen in het Sophia, met kids nemen ze nu eenmaal geen risico’s… Maar na alles grondig gecontroleerd te hebben, constateerden ze afgelopen dinsdag dat het ruisje was verdwenen (zoals bij meerdere pasgeboren baby’s gebeurt) en dat er geen verdere lekkages of andere afwijkingen in het hart te vinden waren. Wat waren wij opgelucht!! En wat waren we blij dat we in ons gevoel bevestigd werden: alles was goed en we namen die dag een gezond kind mee naar huis!!

Babybubbel

Op een roze wolk zitten we niet echt (daar ben ik toch te nuchter voor denk ik en met een kleuter moet je toch al weer snel weer over tot de orde van de dag), maar we genieten enorm van ons lieve tevreden mannetje! En vooral van het cocoonen met ons gezinnetje geniet ik ontzettend! Flint is ook zo’n lieve en trotse grote broer. Ik had niet durven dromen dat hij zo lief en zorgzaam is voor zijn kleine broertje. Vrienden voor het leven, nu al.
Het liefste blijf ik nog even een paar weken in mijn babybubbel :) Ik loop dan ook flink achter met m’n mail en de blog krijgt ook niet de aandacht die het verdiend. Maar hé, Riff is nooit meer zo klein en daar wil ik nog even van genieten…

Liefs Esther (en m’n mannen natuurlijk!)

(Visited 2.181 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

20 Comments

  1. Ach Esther, wat spannend zeg! Gelukkig is alles goed afgelopen met jou en de kleine man. Rustig aan, de tijd gaat al zo snel. Pas goed op elkaar en veel geluk x

    1. Af en toe zou ik de tijd wel stil willen zetten, het gaat zo hard! En ik moet je eerlijk bekennen dat ik het bij de eerste echt zwaar vond. Nu kunnen we veel meer genieten! Been there before en dat maakt het zoveel makkelijker <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *