Reizen met kids: 6 tips voor vliegen met een peuter | UrbanMoms.nl

REIZEN MET KIDS: 6 SURVIVAL TIPS VOOR VLIEGEN MET EEN PEUTER door Linda

Vliegen met een peuter, menig ouder kijkt er tegen op. De eerste keer is het natuurlijk heel spannend. Maar hoe vaak je ook vliegt, het blijft toch een onvoorspelbaar avontuur. Zal hij slapen, zullen de mensen die naast ons zitten niet te moeilijk doen, wat als hij spuugt, poept of ontzettend zit te knoeien. Wat als hij de hele weg zit te gillen, wat als hij niet stil kan zitten. Zoveel zorgen en zoveel vraagtekens want als er één ding is dat al onze peuters gemeen hebben, dan is het wel de onvoorspelbaarheid.

Van Sydney naar Amsterdam

Deze keer vlogen George en ik alleen van Sydney naar Amsterdam. Geen slaap voor mama en weinig gegeten, check. Mijn peuter heeft zich wel keurig gedragen, met heel veel Peppa Big filmpjes, slaapjes bij mama op schoot en genoeg aandacht van de stewardessen. Heel veel chocolade vlekken en twee mini driftbuien later, landden we na 26 uren veilig op Schiphol! Hier onze tips voor survival…

Top tip 1: Organisatie

Neem niet teveel mee! Organiseer dat wat je meeneemt in je carry-on. Stop de luiers en billenzaken in een zak bij elkaar. Stop bestek, een slab en ander eetgerei in een andere zak. Organiseer je crèmes, je deo en je tandpasta in weer een andere zak, zodat je die tevoorschijn kunt toveren bij het checkpoint. Oh, en stop de speen in je zak en neem er zeker twee mee.

Top tip 2: Afleidingen

Kies een favoriet boek en laad de iPad op met een hele berg filmpjes (overdreven veel). Een kinderhoofdtelefoon kan handig zijn, maar mijn peuter begon een gevecht met het snoertje. Geef je peuter een tas of rugzak om te dragen op het vliegveld, zodat ze zich belangrijk voelen.

Top tip 3: Bereid je voor

Probeer de avond ervoor goed te slapen en bereid jezelf erop voor dat je niet zult slapen, je zeker geen film zal kijken en geen boek zal lezen. Zo zal het allemaal meevallen. Trek je peuter iets aan met een capuchon eraan, zo kun je hem of haar makkelijker grijpen… hoewel je op veel vliegvelden een buggy kunt lenen.

Top tip 4: Tel tot tien

In een vliegtuig gelden de regels van thuis niet. Nog een filmpje van Peppa Big, ja hoor, we maken er gezellig een marathon van. De hele reis je speen? Tuurlijk! Als de stewardess je kind een Godiva bonbon wil geven, gewoon accepteren. Die chocoladevlekken maak je je morgen maar weer druk over.

Top tip 5: Trek aan de bel

Dorst? Honger midden in de vlucht omdat je de maaltijdservice aan je voorbij hebt moeten laten gaan vanwege een slapende peuter op je schoot? Denk er niet twee keer over na als je iets nodig hebt, gewoon op dat belletje drukken. Als ouder met een kind heb je een streepje voor, uiteindelijk is het in ieders belang op zo’n vlucht dat zowel ‘mom’ als ‘kid’ in topvorm zijn!

Top tip 6: Kies je maatschappij

Vlieg je met enige regelmaat, probeer dan zoveel mogelijk met dezelfde maatschappij te vliegen. Schrijf je in voor hun frequent flyer programma. Het helpt echt. Je krijgt betere stoelen aangewezen. Hoe dan ook, bel de maatschappij en check wat je aangeboden krijgt voor je peuter.

* Linda heeft samen met haar zus een eigen webwinkel: Kiwi & Koala

(Visited 3.037 times, 1 visits today)
About the author
Linda is moeder van George ('13) en woont al 10 jaar in Australië met haar man. Ze genieten van alles wat de prachtige steden in onze omgeving te bieden hebben: vrienden, natuur, eten, drinken en design! Samen met haar zus heeft ze een webwinkel: Kiwi & Koala. Met Kiwi & Koala hopen ze Australië en Nieuw-Zeeland op de kaart te zetten met mooie, betaalbare merken, uniek design en fantastische kwaliteit, veelal gerund door moms zoals zij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *