Zomervakantie tips autorit | UrbanMoms.nl

REIZEN MET KIDS: 6 TIPS VOOR EEN GESLAAGDE AUTORIT MET EEN KLEUTER

De zomervakantie is begonnen en veel gezinnen vertrekken in juli en augustus weer bepakt en bezakt richting hun favoriete vakantiebestemming in Frankrijk, Spanje of Italië. Al dan niet met een vouwwagen, tent of caravan, maar één ding is zeker: de auto zit bom vol. En hoe zorg je er nu voor dat de kids zich vermaken op de achterbank tijdens die lange rit?

Al sinds Flint 3 maanden is, reizen wij heel Europa door met de auto. Begin juni nog naar Sardinië: ruim 1800 km, 12 uur rijden naar Genua, 11 uur over varen en nog 2 uur rijden naar de eindbestemming. Een flinke rit dus en het is altijd weer de vraag hoe zo’n reis verloopt met kids. Maar deze tips maakten onze autorit weer wat gemakkelijker. Een goede voorbereiding is immers het halve werk…

Tip 1: Vermaak op de achterbank

De dag voor vertrek laten wij Flint altijd zijn eigen ‘vakantie tas’ inpakken. Alles wat er qua speelgoed in die tas past, mag hij meenemen. Dat betekent voor hem al zijn auto’s en vliegtuigen, racebaan, kwartet en andere spelletjes. Ook gaan standaard al zijn knuffels in deze tas. De vakantie tas komt naast zijn kinderstoel te staan, zodat hij makkelijk bij zijn speelgoed kan.
Ook staat de (opgeladen) iPad vol filmpjes, die meestal aan het einde van de middag aan gaat, wanneer hij het reizen zat begint te worden. En vergeet de koptelefoon niet!

Tip 2: Stop regelmatig

Om de 3 uur stoppen wij meestal. Even de benen strekken, tanken, naar het toilet, wat eten of een ijsje halen. Vaak duren deze stops zo’n 15 minuten. Maar je stapt weer opgeladen de auto in.

Tip 3: Cadeautjes

Oké, cadeautjes zijn onmisbaar tijdens zo’n lange autorit. Ik koop meestal een paar kleine cadeautjes, zoals een auto-tje of iets van Lego of Playmobile wat hij in elkaar kan zetten. Je bent toch weer 10 minuten verder na het geven, uitpakken en in elkaar zetten. Daarna kan er natuurlijk met het gekregen speeltje gespeeld worden. Yes, weer 20 minuten gevuld ;)
Overigens hebben wij Flint tijdens onze trip naar Sardinië Mini Loco gegeven. Leuk, leerzaam en hij was er echt een tijd zoet mee!

Tip 4: Zorg voor wat lekkers

Ook wat lekkers hoort natuurlijk bij de reis. Wij hebben altijd een kratje met flesjes water, pakjes sap, fruit, chipjes en wat te snoepen bij ons. Ook dit is weer tijdverdrijf, want met het uitdelen en opeten ben je ook weer 5 minuten verder!

Tip 5: Overnachten

Wij rijden nooit 1200 km in één keer, omdat dit simpelweg te lang is. En wij vinden het niet prettig om ‘s nachts door te rijden, omdat je dan uitgeput aankomt op je vakantiebestemming. Een hotelovernachting (na zo’n 700/800 km) vinden wij dan ook een uitkomst en is altijd een feestje!

Tip 6: Spuugzakjes in de aanslag

Basisfout nummer 1 om te denken dat dit wel goed komt en je kind toch niet spuugt. Wij zijn daar al 2 keer de mist mee ingegaan; één keer op wintersport en ook tijdens onze vakantie op Sardinië. Flint is niet echt wagenziek, maar die bochtige (berg) weggetjes in combinatie met Mini Loco is geen goede combinatie kan ik je zeggen. We waren wel iets beter voorbereid dan tijdens onze wintersport. Toen spuugde Flint al zijn speelgoed, achterbank, bijrijdersstoel, kinderstoel en zijn eigen kleding onder…. Nu kon hij beter aangeven dat hij misselijk was en moest spugen, maar alsnog zat zijn kleding onder. Kortom, hou spuugzakjes in de aanslag zodat je de ‘schade’ enigzins kunt beperken. Leg ook een (oude) handdoek, grote flessen water en een schoon setje + ondergoed bovenop voor als het misgaat en daar makkelijk bij kunt. Wist je trouwens dat chloor een uitkomst is, wanneer de gordel ook onder de spuug zit? Ja echt, chloor. HG heeft ook fijn schoonmaakmiddel voor de achterbank. Je snapt dat wij dat inmiddels standaard achterin hebben liggen.

Maar vergeet vooral niet te genieten! De reis is al onderdeel van je vakantie en als je zo lang onderweg bent, is het zonde als je daar niet optimal van geniet. Fijne vakantie!

Zomervakantie tips autorit | UrbanMoms.nl

(Visited 857 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *