Tasteful souvenirs in Paris | UrbanMoms.nl

SMAAKVOLLE SOUVENIERTJES SHOPPEN IN PARIJS door gastblogger Liz

Even voorstellen; mijn naam is Liz, en ik woon samen met Lou en ons zoontje Flip (2014). We wonen samen in Amsterdam, maar reizen graag de wereld over. We zijn altijd op zoek naar nieuwe local hotspots, jonge designers en trendy gadgets. Steden waar we al vaker zijn geweest ontdekken we opnieuw met de kleine man en een kinderwagen ;-)

Voor iemand die niet van ‘standaard’ houdt, is souveniertjes shoppen altijd moeilijk. Op elke hoek van de straat kun je natuurlijk de alom bekende ‘I love paris’ shoppers kopen of een ‘mooi’ beeldje van de Eiffeltoren. Toch is het leuk om voor je kids een aandenken te kopen als herinnering aan de tripjes die je met hun maakt. Iets wat ze bijvoorbeeld in hun Timecapsule kunnen bewaren.

Lou en ik hebben besloten dat we Flip bij elke trip een (prenten)boek cadeau geven waar we dan op de eerste pagina iets typisch van de trip in schrijven. Leuk idee, maar hoe ga je in Parijs een boek vinden wat tof is en ook te lezen is voor mensen die niet elke dag Frans spreken. Gelukkig is daar Le Pied de Biche. Een niet heel doorsnee boekenzaak.

Tasteful souvenirs in Paris | UrbanMoms.nl

Als je de “Rocky” winkel binnenloopt is het een mix van kunst en boeken. De eigenaar gelooft dat boeken gezien mogen worden als ware kunstwerken en dat zie je terug in de zaak. Naast de winkel publiceren ze ook hun eigen serie boeken die als limited edition verkocht worden. Voor de kids is er een hoek vrijgemaakt voor de mooiste prentenboeken. Niet alleen Franstalige maar ook Engelstalige boeken worden er verkocht. Een ware snoepwinkel voor wie van toffe prenten houdt. En niet alleen voor de kleintjes is er iets te vinden. Papa Lou werd ook even kind toen hij bij de kassa de ouderwetse Panini Alf en MJ kaartjes zag. Kijk Flip, die had papa vroeger ook!

Tasteful souvenirs in Paris | UrbanMoms.nl

Ga je liever voor een smaakvol souvenier? Ga dan naar Chez Helene in het derde arrondissement. Deze snoepwinkel heeft allerlei soorten heerlijkheden. Alles wat lekker is en mooi eruit ziet kun je hier vinden. Snoepgoed, Bonbons, Chocolade, Jam, Koekjes en andere zoetigheden. En het leuke is voor iedereen is er wat wils. Zelfs voor degenen die een glutenvrij, suikervrij dieet volgen of geen gelatine kunnen verdragen.
Daarnaast lopen de smaken uiteen van zoet tot zuur en pittig. En zijn er de meest originele snoepjesvormen die ik ooit gezien heb: mini tandenborstels, tennisballen maar ook heerlijke oogballen.

Tasteful souvenirs in Paris | UrbanMoms.nl

Je kunt het snoepgoed zelf ‘scheppen’ met een houten tang in 1 van de 3 maten verpakkingen. Gevuld met het mooie snoepgoed zien ze eruit als ware cadeautjes. Wil je liever een kant en klaar souvenir dan kun je altijd nog gaan voor de chocolade pizza! Smakelijk!

Tasteful souvenirs in Paris | UrbanMoms.nl

(Visited 475 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *