ZOETEKAUW Ik zie ik zie en wat zie jij | UrbanMoms.nl

Sophie maakt een kinderboek met kunst van jouw kind

‘Ik zie, ik zie… en wat zie jij’ is een creative challenge by Sophie Lever. Ze is collage artist en moeder van twee meisjes, Fiep (3) en Loulou (1). Met de verfkunsten van misschien wel jouw eigen kind maakt ze collage illustraties voor een nieuw kinderboek.

Één van Sophie’s grootste dromen is het maken van een kinderboek in collage stijl. Sophie: “Toen ik met Fiep aan het verven was, riep ze; ‘Kijk mam, een haai!’ En verrek, ik zag het ook. Het bracht me meteen op een idee. Ik ben gaan experimenteren met haar verfkunsten in combinatie met mijn collage knipsels en wist; dit is de stijl die ik wil voor mijn boek.”

HI HAAI Ik zie ik zie en wat zie jij? | UrbanMoms.nl
HI HAAI door Fiep (3)

‘IK ZIE, IK ZIE… EN WAT ZIE JIJ?’

Maar Sophie zag ook direct dat dit idee veel groter kan zijn; een co-productie van haar en de tekeningen van júllie kindjes! En zo is haar project ‘Ik zie, ik zie…en wat zie jij?’ geboren. Met de (verf)kunsten van zo veel mogelijk kinderen wil ze nog veel meer van dit soort collage illustraties gaan maken. De allermooiste worden, vergezeld van kleine verhaaltjes, gebundeld in haar kinderboek.

VERFTEKENING SIENTJE Ik zie ik zie en wat zie jij | UrbanMoms.nl
Verftekening Sientje (3)

Doe je mee? Stuur de kunsten van je kid(s) op naar bovenstaand adres. Het zou fijn zijn als:
– de (verf)tekening(en) niet groter is/zijn dan A3 formaat
– het papier nog geheel intact is (geen scheuren, bobbels en/of vouwen in het papier is geen punt)
– er op de achterkant de naam + geboortedatum van je kind met potlood geschreven staat en jouw e-mail adres
– voorkeur voor verf en/of tekeningen gemaakt met stift en heldere kleuren
– het papier in de breedte/horizontaal is gebruikt
– de voorstelling (vrij) abstract is (peuter/kleuter niveau)

Wil jij het kunstwerk van jouw kind terugzien in deze challenge én misschien wel in een echt kinderboek? Mail Sophie op ikzieenwatziejij@gmail.com voor meer informatie en het adres.
Het project van Sophie is te volgen op Instagram!

(Visited 279 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *