SPRING VIBES: ODE AAN HET GROEN IN HUIS

De lente doet zijn intrede! Tijd om de groene vibe ook in je interieur toe te passen! Nu had ik vroeger niet zoveel met planten of groen in huis maar de laatste jaren kom ik hier langzaam op terug. Aangezien vriendjelief niet heel veel te wensen heeft wat betreft het interieur (eerlijk is eerlijk) kreeg hij het toch voor elkaar om planten naar binnen te smokkelen. En nu moet ik zeggen, toen ze een tijdje uit logeren waren vanwege onze reis was het ook wel erg kaal in huis. Dus deze blog is een ode aan groen in het interieur.

Cactussen

Deze trend zie je al een tijdje, cactussen en vetplantjes in het interieur, lekker oldschool. Grote of hele kleintjes, ze zijn op zoveel leuke manieren te stylen. Onder een stolp, een aantal verschillende bij elkaar en ga zo maar door. Een fijne bijkomstigheid in mijn geval, de verzorging (lees: bijna geen verzorging)! Halleluja! Je kunt naar de stadstuinwinkel bij jou in de buurt of naar BAM!, maar tegenwoordig kun je ze ook vinden bij de Hema.

Het keukengroen

Je kunt al op een simpele manier groen in je interieur brengen door middel van verse kruidenplantjes. Je kent ze wel van de groente afdeling van de supermarkt. Naast dat verse kruiden een stuk beter smaakt in je eten ziet het er ook heel fijn uit in de keuken. Nu zijn de bakjes waarin je ze koopt niet echt stylish verantwoord maar als je hier een kleine twist aan geeft door middel van leuke potjes of een simpele DIY fleurt de keuken (en je eten) er in ieder geval van op!

Go big or go home

Op de bovenstaande manieren breng je al subtiel groen toe in je interieur. Is dit nog niet genoeg en pak je liever groot uit? Kies dan voor een grote groene blikvanger zoals hieronder. Laat je vooraf wel goed informeren over de hoeveelheid licht en verzorging de plant nodig heeft. Je wil natuurlijk niet dat ‘ie binnen een maand het loodje legt.

Net even anders

Naast al het bovenstaande heb je tegenwoordig ontzettend veel woonaccessoires die je kunt combineren met planten zodat het er verre van oudbollig uit hoef te zien. Denk bijvoorbeeld aan de Urban Jungles of zoals deze te gekke terrarium van Spruitje die tevens ook een lamp is.

Zelf heb ik een heel fijn adresje voor planten waar eigenaresse Femke altijd tips (& tricks) geeft. Maar waar je ook heerlijk inspiratie op kunt doen voor je volgende groene vriend. Ben je een keer in Middelburg? Ga zeker eens langs bij stadstuinwinkel Plantaardig.

Het beeld uit deze blog komt van:
1. Guia Para Decorar / 2. We Love Cactus / 3. Weekdaycarnival / 4. Decoholic / 5. Freepeople / 6. Weekdaycarnival / 7. Only Deco Love / 8. Spruitje

(Visited 422 times, 1 visits today)
About the author
Manon woont samen, is mama van zoontje Sev en blogt op beachandbarrels.nl. Deze Wanderlust mommy maakt graag roadtrips, heeft een passie voor interieur en bezoekt het liefst elke maand een grote stad in Europa (incl. de hipste hotspots).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *