De Markt Antwerpen | UrbanMoms.nl

‘T EILANDJE: FIJNE ADRESJES OM JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN door Anais

Juni is foodmaand op UrbanMoms.nl, dus wederom een goede reden om een plekje met lekkernijen op te zoeken. Ik heb me erop betrapt dat het niet speciaal foodmaand moet zijn om het over ‘food’ te hebben, want blijkbaar gaan bijna al mijn posts wel over fijne plekjes met heerlijk eten. Ach ja, ik ben dan ook een Belg en zal ook altijd gastronomisch ingesteld blijven.

Afgelopen weekend was het heerlijk weer, dus ideaal om af te zakken naar ’t Eilandje. Het is er enorm gezellig geworden, mede dankzij het MAS (Museum Aan de Stroom) die torenhoog uit het dok rijst!
In het dok liggen altijd een hoop boten, wat een extra vakantie gevoel geeft om er rond te kuieren. Een van mijn favorieten plekken daar is het Felixpakhuis – een pakhuis dat enorm tot de verbeelding spreekt.

De ideale plek voor een uitgebreid ontbijt op zondag

Langs het Felixpakuis heeft De Markt een tijdje terug zijn deuren geopend. De naam spreekt voor zich: het is een soort chique overdekte ‘supermarket’ waar je allerlei verse producten kan kopen: vis, vlees, kaas… Maar ook wijnen, allerlei soorten olies (die je zelf in karafjes kunt tappen), pasta’s etc. En dit allemaal in de leukste verpakkingen!
Je kunt alles mee naar huis nemen of daar ter plekke testen met een heerlijk glaasje wijn of lekker biertje. De Markt is ook de ideale plek voor uitgebreide zondagsontbijtjes. Want dat doen Belgen nu eenmaal het liefst in het weekend: buiten de deur uitgebreid ontbijten!
Het MarktOntbijt ziet er feestelijk uit en is echt om je vingers van af te likken: heeeerlijk & (niet onbelangrijk) een top bediening!
Leuk detail is de buzzer. Wanneer je gekozen hebt ga je aan de kassa bestellen en krijg je de buzzer mee, die oplicht en trilt van zodra je eten klaarstaat in de keuken.

De Markt Antwerpen | UrbanMoms.nl

De Markt Antwerpen | UrbanMoms.nl

De Markt Antwerpen | UrbanMoms.nl

De Markt ontbijt Antwerpen | UrbanMoms.nl

No balls, no glory

Aan de voorkant van De Markt zit: Balls & Glory. Een concept van Wim Ballieu een echte boerenzoon die gek was op het typische Vlaamse gerecht: de gehaktbal. Wim groeide uit tot tv chef en begon zijn concept restaurants in Gent & Brugge.
Balls & Glory brengt een assortiment van handgemaakte gehaktballen ‘filed with things we love!’ Je kan er dus de echte Vlaamse gehaktbal vinden in enorm veel varianten gemaakt van artisanaal gehakt met steeds een andere innovatieve vulling. Blij dat je er een restaurant is in Antwerpen! Enjoy!

Balls & Glory Antwerpen | UrbanMoms.nl

Balls & Glory Antwerpen | UrbanMoms.nl

(Visited 260 times, 1 visits today)
About the author
Anaïs is mama van Lou (2012) en werkt als accountmanager bij Bugaboo. Ze woont in Brabant, maar als rasechte Antwerpse gaat haar hart nog steeds sneller slaan voor deze prachtige stad aan de Schelde. Zij tipt jullie regelmatig de leukste shops en hotspots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *