Citytrip Marrakech | UrbanMoms.nl

CITYTRIP MARRAKECH MET JE LIEF door Manon

Vorig jaar ben ik al een dagje in Marrakech geweest, maar dit was met een gids en ik kon dan ook niet wachten om de stad zelf met mijn lief te ontdekken. Na 2 uur vliegen (vanaf Amsterdam 4 uur) kom je in een totaal andere wereld terecht. Omdat onze slaapplaats vlakbij het bekende Djemaa el Fna (het “hoofdplein” van Marrakech) gelegen was werden we op dit hysterische plein afgezet door de taxi. Na mijn tripje van vorig jaar was ik er al op voorbereid, maar wat een heerlijke chaos!

Ook nu heb ik vooraf geboekt via Airbnb, dit keer in een Riad, wat is dat tof! Op een paar honderd meter van het Djemaa el Fna kom je terecht in een oase van rust.

Citytrip Marrakech | UrbanMoms.nl

Wij zijn dan ook begonnen op het plein, hoe kan het ook anders. Daar zijn de slangenbezweerders, apen met luiers en nog meer bizarre taferelen. Nadat allemaal te hebben bekeken, zijn we lekker de traditionele muntthee gaan drinken (en dit is dan met een heleboel suiker). Tijdens ons verblijf werd het ’s middags 38 graden en geloof me, dat is warm in een stad als Marrakech. Daarom zijn we ’s middags een paar uurtjes wezen chillen in onze Riad.

Citytrip Marrakech | UrbanMoms.nl

Citytrip Marrakech | UrbanMoms.nl

’s Avonds worden op het plein allemaal restaurantjes opgebouwd waar je heerlijk kunt eten (voor heel weinig). Na een dag door de Souks en Medina te hebben gestruind waar je prachtige lampen, schalen, heerlijke kruiden en natuurlijk Argan olie en nog veel meer kunt vinden is dat een hele goede afsluiting. De volgende dag zijn we naar nieuw Marrakech gelopen, dit viel tegen (met andere woorden, niet doen)! Snel weer terug naar het oude gedeelte waar we op zoek gaan naar de paleizen met hun prachtige tuinen.

Naast alles wat je er kunt zien en beleven kun je er ook fantastisch eten!

Couscous, Tajine en Msemen. Net voor zonsondergang zijn we op een dakterras gaan zitten om te genieten van alles wat er om ons heen gebeurt. Dit was de afsluiting van te gekke trip naar Marrakech, de volgende dag zijn wij met de bus vertrokken naar Taghazout om te surfen.

Citytrip Marrakech | UrbanMoms.nl

Marrakech is te gek, gewoon om rond te dwalen en vooral te genieten van wat er allemaal om je heen gebeurd. Door de steegjes te lopen, mooie spullen kopen in de Souk, heerlijk te eten bij 1 van de vele restaurantjes of op Djemaa el Fna. Zelf vond ik 2 dagen prima! Dus geen hippe adresjes maar vooral genieten van het feit dat je in een totaal andere cultuur terecht komt en verdwalen in de prachtige oude stad.

Citytrip Marrakech | UrbanMoms.nl

(Visited 426 times, 1 visits today)
About the author
Manon woont samen, is mama van zoontje Sev en blogt op beachandbarrels.nl. Deze Wanderlust mommy maakt graag roadtrips, heeft een passie voor interieur en bezoekt het liefst elke maand een grote stad in Europa (incl. de hipste hotspots).

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *