CITYTRIP NAAR MADRID MET JE LIEF door Manon

We zijn natuurlijk al naar Marrakech geweest en daarom hebben we nu gekozen voor een citytrip naar Madrid. Madrid ligt mooi in het midden en we waren er nog nooit geweest. Na wat onderzoek vooraf hebben we gekozen om te verblijven in de wijk Chueca. Via AirBnB hebben we een studio geboekt dat midden in deze wijk ligt.

Vooraf werd mij al verteld dat Madrid een te gekke stad is, dus de verwachtingen waren hoog. Vrijdagochtend vertrokken we vanavond Amsterdam, na 2 uurtjes vliegen sta je al in Madrid! We begonnen 25 graden dus ons hoor je niet klagen. Nadat we onze spullen hadden gedropt in onze studio (die overigens weer helemaal prima was, how I love AirBnb!) hebben we als eerste La Puerta Del Sol bezocht. Dit is het drukste punt van de stad waar veel straatartiesten zich verzamelen. Genoeg te zien dus!

Palacio Real en rooftopbar Circulo Bellas Artes

Daarna met een omweg naar Palacio Real wat heel indrukwekkend was. Duidelijk is dus dat er genoeg te zien is in Madrid, qua cultuur hoef je jezelf niet te vervelen. Ook voor de shopaholic is er genoeg te vinden. ’s Avonds hebben wij een cocktail gedronken bij de rooftopbar van Circulo Bellas Artes. Aanrader! Je hebt hier prachtig uitzicht over de stad en er hangt een relaxte sfeer.

[TRAVEL] CITYTRIP NAAR MADRID MET JE LIEF door gastblogger Manon | UrbanMoms.nl

Lolina en Plaza Juan Pujol

De volgende dag zijn wij begonnen met een ontbijt bij Lolina, een vintage cafe waar je kunt genieten van de vintage meubelen, leuk is dat je hier kunt kiezen voor een stuk taart met een cocktail (voor later op de dag;-)). Wanneer je doorloopt kom je op een leuk plein (Plaza Juan Pujol) waar je ook nog genoeg tentjes kunt vinden om lekker te ontbijten. Leuk is om daar de wijk in te lopen, je vindt hier allemaal kleine boetiekjes en vintage winkels. Wij liepen nog tegen een Domino wedstrijd aan, lees; allemaal oude mannen met petjes op, geconcentreerd op hun stenen en aan de rode wijn, te leuk!

[TRAVEL] CITYTRIP NAAR MADRID MET JE LIEF door gastblogger Manon | UrbanMoms.nl

[TRAVEL] CITYTRIP NAAR MADRID MET JE LIEF door gastblogger Manon | UrbanMoms.nl

Harina en Parque Del Buen Retiro

Een aanrader plek om te lunchen is Harina, deze heeft meerdere locaties in Madrid, wij zijn op de locatie bij Plaza de la Independencia geweest, je hebt hier leuk uitzicht en dit is vlakbij het park (Parque Del Buen Retiro) waar je heerlijk kan uitbuiken van de lunch op een van de bankjes en tegelijkertijd kunt genieten van de straatartiesten. Wij waren hier op zaterdag, dus ook veel lokale bevolking die op hun vrije dag genieten van een picknick in het park. In het park staat Palacio de Cristel, wanneer je er bent, zoek deze dan zeker even op! Terug zijn wij via Station Atocha gelopen, waar je een binnentuin hebt maar ook het indrukwekkende monument van de aanslagen in 2004.

[TRAVEL] CITYTRIP NAAR MADRID MET JE LIEF door gastblogger Manon | UrbanMoms.nl

[TRAVEL] CITYTRIP NAAR MADRID MET JE LIEF door gastblogger Manon | UrbanMoms.nl

Koffie of ijs bij Mistura

De laatste avond hebben wij heerlijk tapas gegeten (dit kan overal) en nog wat door de straten van Chueca gelopen. Na een koffie bij Mistura, hier kun je ook overigens ook terecht voor heerlijk ijs. De dag hebben we afgesloten bij de cocktailbar Areia (moet je zeker heen! Wat is dat tof!).

Madrid, wat ben je leuk! Genieten op een terrasje met wat tapas, uitbuiken in het park, het bezoeken van de prachtigste gebouwen kortom een perfecte mix voor een te gekke citytrip!

[TRAVEL] CITYTRIP NAAR MADRID MET JE LIEF door gastblogger Manon | UrbanMoms.nl

(Visited 366 times, 1 visits today)
About the author
Manon woont samen, is mama van zoontje Sev en blogt op beachandbarrels.nl. Deze Wanderlust mommy maakt graag roadtrips, heeft een passie voor interieur en bezoekt het liefst elke maand een grote stad in Europa (incl. de hipste hotspots).

2 Comments

  1. Wat een leuk verslag. Is en blijft een te gekke stad, wij zijn vorig jaar nog geweest en verbleven ook in Chueca! Ben benieuwd naar je volgende trip!

    Liefs, Chris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *