Cafe Pinson Paris 10th | UrbanMoms.nl

HOTSPOT CAFE PINSON: Parijs op zaterdagochtend in het 10de door gastblogger Liz

Even voorstellen; mijn naam is Liz, en ik woon samen met Lou en ons zoontje Flip (2014). We wonen samen in Amsterdam, maar reizen graag de wereld over. We zijn altijd op zoek naar nieuwe local hotspots, jonge designers en trendy gadgets. Steden waar we al vaker zijn geweest ontdekken we opnieuw met de kleine man en een kinderwagen ;-)

In Parijs begint het echte leven pas om 10.00. Maar ons zoontje houdt zich niet echt aan die tijden. Na een vroege start van de ochtend 5.30 is een ontbijtje om 9.00 niet een overbodige luxe. Maar waar ga je naar toe in een stad die geen tijd besteedt aan een ‘petit-dejeuner’?
Gelukkig is daar Cafe Pinson in het 10de arrondissement. Ze noemen zich een ‘sapbar, cafe en restaurant. We zouden zeggen een leuke ontbijttent die uitsluitend biologische happen serveert (hoewel het ons overigens niet om biologisch gaat als het maar een gezellig tentje is). Het concept ontstond toen 2 vrienden hun passies samenvoegden (bio, gezond leven & restaurant). Er zijn 2 vestigingen in Parijs.

Cafe Pinson Paris 10th | UrbanMoms.nl

Het interieur is ontworpen door Dorothée Meilichzon, een franse designer En niet onbelangrijk kinderwagenproof!
Pinson is te bereiken met de minder kinderwagenproof metro (halte Poissonnière). Een healthy breakfast kost 12,50. En Healthy it is. In onze ‘dag shake’ zat onder andere gember, appel, kiwi en peterselie. Verder stond een soja yoghurt met granola op het menu en de verse baguettes worden geserveerd met biologische en seasonal belegkeuzes en natuurlijk is de thee en koffie verantwoord geproduceerd. Er is gratis wifi en een leuk zitje om naar buiten te kijken.

Cafe Pinson Paris 10th | UrbanMoms.nl

Cafe Pinson Paris 10th | UrbanMoms.nl

Na al dat zitten is het voor kids natuurlijk tijd om even uit te razen. Op 400 meter (terug richting de metro) is een heerlijk kids speelparadijs. Het park Montholon ligt prachtig tussen de typische Franse gebouwen. Het plantsoen is helemaal ingericht op kinderen van alle leeftijden; van de kleine peuters tot ravotten op speeltoestellen voor de basisschoolleeftijd en een basketbalveldje voor de ouderen.

Op zaterdagochtend waren er kids van alle leeftijden in hun gedeelte van het park aan het spelen. Overigens is ook aan de ouders gedacht. Het hele park is omhekt en er staan overal bankjes zodat je een prima uitzicht hebt over je kroost. Er zijn geen toeristen te vinden dus ook nog een leuke integratie met de goed betaalde Parisiens uit de buurt.
Voor openingstijden en meer informatie: cafepinson.fr. Let op! Ze zijn op zondag gesloten. Het park Montholon is elke dag geopend vanaf 9.00.

Park Montholon Paris 10th | UrbanMoms.nl

(Visited 228 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *