Travel: Met de kids op safari in Zuid-Afrika | UrbanMoms.nl

[TRAVEL] MET DE KIDS OP SAFARI IN ZUID-AFRIKA

April staat in het teken van TRAVEL. Deze maand inspireren we jullie elke donderdag met plekken op de wereld die je (met of zonder kids) bezocht moet hebben. En vandaag nemen we je met het hele gezin mee op safari in Zuid-Afrika!

[Advertorial] Een dagje rondstruinen door de stadse dierentuinen; eigenlijk altijd goed voor een dagje uit met je kinderen. Maar hoe cool is dat, in het écht wild spotten op de Zuid-Afrikaanse savanne. Met een gids als ranger door het leven gaan, op zoek naar de big 5 en ’s avonds neerploffen bij het kampvuur met spannende verhalen. Zuid-Afrika spreekt tot de verbeelding en is volgens ons de ultieme reisbestemming met kinderen.

Malariavrije gebieden

Om wat onzekerheden weg te nemen; Zuid-Afrika is ontwikkelder dan veel mensen denken en met eigen huurauto reis je veilig door het land. Kies daarnaast voor speciaal geselecteerde wildparken in malariavrije gebieden. Met een directe vlucht en geen tijdsverschil, ga je een onbezorgde reis tegemoet. De vakantie kan beginnen…

… in Kaapstad. In deze gezellige havenstad is het rustig starten, en knallend. In het VOC fort wordt namelijk de dag ingeluid met een kanonvuur, je privé gids neemt je in het Afrikaans-Nederlands mee door het verleden van de stad. Waggel tussen de pinguïns op Boulder beach en stijg met een kabelbaan naar de top van de Tafelberg.

Wilde dieren spotten

Waar het toch (bijna allemaal) om draait in Zuid-Afrika, is op safari gaan. ’s Ochtends na het vroege ontbijt op pad, wanneer de dieren nog actief zijn voor de zon gaat stijgen. Je voelt een gezonde spanning bij het gezin, vandaag gaat het gebeuren. Neushoorns, olifanten, zebra’s, giraffen en leeuwen; met deze dieren sta je straks wellicht oog in oog, maar dan echt, in het wild.

Travel: Met de kids op safari in Zuid-Afrika | UrbanMoms.nl

Er zijn wildparken dichtbij Kaapstad. Hier geen lange afstanden en intensieve tochten, wel veel te ontdekken en geschikt voor de allerkleinsten. In het noorden van Zuid-Afrika rijd je met je eigen huurauto door een natuurpark; met tips van een ranger en professioneel safariboekje ga je zelf op pad. En tenslotte de ultieme safari geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar; slapen in een safaritent midden in het park en per jeep, met je ranger voorop, tuur je over de savanne. Zuid-Afrika biedt zo safari’s voor kinderen van alle leeftijden.

Wil je ook naar Zuid-Afrika reizen met je kinderen? Reisorganisatie Zuid-AfrikaKids, onderdeel van RiksjaKids, is gespecialiseerd in het aanbieden van reizen met kinderen en houdt rekening met de wensen van het hele gezin. De leeftijd van je kinderen bepaalt de zwaarte, maar korte reisafstanden en malariavrije gebieden staan voorop. Ervaren reisspecialisten, die zelf moeder zijn en graag met hun kinderen ver op reis gaan, adviseren je graag en helpen je je eigen kidsreis samen te stellen.

Travel: Met de kids op safari in Zuid-Afrika | UrbanMoms.nl

Travel: Met de kids op safari in Zuid-Afrika | UrbanMoms.nl

Travel: Met de kids op safari in Zuid-Afrika | UrbanMoms.nl

(Visited 278 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *