Met kids naar het Rijksmuseum - 2014 - John Lewis Marshall | UrbanMoms.nl

UIT TIP AMSTERDAM: MET DE KIDS NAAR HET RIJKSMUSEUM door Evelien

Winter, lente, zomer of herfst, soms is het gewoon lastig iets ‘anders’ te verzinnen om binnen te doen met de kinderen en om nou iedere week in Ballorig te zitten… Overigens doe ik Piet en Tycho daar een groot plezier mee, dus heel af en toe ben ik daar ook echt wel eens te vinden.

Speciale peuter en kleuter rondleiding

Maar een tijdje geleden hadden we een schot in de roos. We zijn met ze op een zondag naar het Rijksmuseum geweest, je hebt daar speciaal voor kinderen rondleidingen/cursussen/ workshops. Die van mij zijn nog wat klein om de Nachtwacht na te tekenen, maar wij hebben de ‘peuter en kleuter rondleiding’ gedaan. Die was helemaal tha bomb! Je wordt meegenomen naar de Middeleeuwen. De tijd van de Ridders! Nou en als mijn mannen iets leuk vinden…
Je meld je van te voren aan via de website, waar je mogelijke data en tijden vindt. Wij werden in de centrale hal opgewacht door een ontzettend leuke en enthousiaste rondleidster die ons meenam naar een aparte ruimte (de tekenkamer). Daar lagen al twee kartonnen schilden klaar en kleurpotloden.

Met kids naar het Rijksmuseum in Amsterdam | UrbanMoms.nl

Met kids naar het Rijksmuseum in Amsterdam | UrbanMoms.nl

Speelse geschiedenisles voor de allerkleinsten

Ze kregen de opdracht om hun eigen schild te ontwerpen, met wat hulp van papa en mama hadden ze dus hun eigen schild! Maar wat is een schild eigenlijk en waarvoor werd dit vroeger gebruikt? Aan de hand van een verhaaltje met leuke tekeningen, werd het een en ander heel speels uitgelegd. Het was een soort geschiedenislesje, maar dan voor peuters/kleuters. Na dit verhaal gingen we het museum in en op zoek naar het échte schild. Ze moesten dit zelf gaan zoeken en vonden het super spannend en indrukwekkend, want opeens stonden ze oog in oog met een mensengroot schild uit de middeleeuwen, harnassen en maliënkolders.

Met kids naar het Rijksmuseum in Amsterdam | UrbanMoms.nl

Ook voor meisjes!

Afsluitend mochten ze ook nog hun harnassen ‘testen’ door het gooien van (stoffen) kastanjes naar elkaar.
We hebben nog even snel een rondje langs het Vikingschip, geweren en zwaarden gedaan, ook erg gaaf om te zien. Wij vonden het een absolute aanrader. En zeker niet alleen voor jongens, ik weet zeker dat meisjes dit ook indrukwekkend en leuk vinden.

Met kids naar het Rijksmuseum in Amsterdam | UrbanMoms.nl

TIP

Ga in de lente/zomer ook een keer naar de tuinen van het Rijksmuseum (gratis toegang). De fontein die continue verspringt, vinden de kinderen ook zeker een leuk uitje. Bestel dan zelf een lekkere koffie en ga in 1 van de fijne Fermob stoeltjes zitten in de zon.

Credits top foto: John Lewis Marshall

(Visited 314 times, 1 visits today)
About the author
Evelien is moeder van Piet, Tycho en Mickey Charlotte en woont met haar met man en kinderen vlakbij Amsterdam. Nieuwe fashion merken of hippe must-haves, Evelien vindt ze en deelt ze met jullie op UrbanMoms.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *