UIT TIP: De Zoo in Antwerpen | UrbanMoms.nl

UIT TIP: DE ZOO IN ANTWERPEN door Anais

Eindelijk! Lente in de lucht! Zodra het zonnetje tevoorschijn komt, wil Lou nog maar 1 ding en dat is buiten zijn en ontdekken! En waar kan dat ook beter, dan in de Zoo van Antwerpen. Wat een prachtige plek is het ook! Ik weet niet of nu mijn chauvinistische kant is die op de voorgrond treed, maar ik heb ze zelden zo mooi gezien als onze ZOO. Midden in de stad, naast het Centraal Station zo’n oase van rust kunnen creëren: WAW Stad Antwerpen, wat doe je dat goed!
De ZOO, opgericht in 1843, is de oudste dierentuin van België en één van de oudste dierentuinen van de wereld.

Heel eerlijk, ik ben denk ik al wel 10 jaar niet meer in de ZOO geweest. De plek waar ik als klein meisje gemiddeld 2x per maand naartoe ging dankzij mijn papa en zijn perskaart (en waar ik nooit genoeg van kon krijgen) is nog steeds even magisch voor mij.
Niets lijkt veranderd, buiten de dolfijnen die er helaas niet meer te vinden zijn en wat wel echt mijn favoriete plek was. De dolfijnen hebben plaats gemaakt voor de zeeleeuwen. Prima opvolgers, als je het nooit anders hebt gekend :).
Lou is meteen overdonderd en weet niet waar hij kijken moet: giraffen, zebra’s, leeuwen, tijger, beren, apen, zeehondjes… Hij vind het ge-wel-dig!
Dankzij de picknick van oma konden we gezellig bij de olifanten lunchen. Er staan overal wel banken, of plekken waar je kan zitten dichtbij de dieren. Lou vond het in ieder geval het einde om bij de olifanten zijn boterhammetjes op te eten.

Vergeet bij binnenkomst niet om een kijkje op het dagprogramma te nemen. Er zijn dagelijks verschillende shows, voedermomenten, etc. Zo komen we net op tijd bij de pinguïns, die gevoederd worden. Een echt spektakel.
Uitgeteld lopen we naar de uitgang waar Lou nog een ritje meepikt op de draaimolen en daarna helemaal tevreden in slaap valt in de buggy. Een echte aanrader dus onze ZOO, enjoy!

UIT TIP: De Zoo in Antwerpen | UrbanMoms.nl

UIT TIP: De Zoo in Antwerpen | UrbanMoms.nl

UIT TIP: De Zoo in Antwerpen | UrbanMoms.nl

(Visited 126 times, 1 visits today)
About the author
Anaïs is mama van Lou (2012) en werkt als accountmanager bij Bugaboo. Ze woont in Brabant, maar als rasechte Antwerpse gaat haar hart nog steeds sneller slaan voor deze prachtige stad aan de Schelde. Zij tipt jullie regelmatig de leukste shops en hotspots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *