Boskabouterpad Amsterdamse bos | UrbanMoms.nl

UIT TIP: HET BOSKABOUTERPAD IN HET AMSTERDAMSE BOS door gastblogger Myra

De herfst is mijn favoriete tijd om het bos in te gaan. Lekker fris windje, mooie kleuren en vaak een fijn zonnetje. De jongens vinden het er ook altijd fijn, lekker veel ruimte en overal stokken om mee te spelen en boomstammen om over te klauteren. Lekker vies worden en daarna met warme chocomel thuis weer opwarmen, heerlijk!

Het dichtstbijzijnde bos voor ons is het Amsterdamse Bos en helemaal aan het begin van het Amsterdamse bos, vind je de Boswinkel. Vanuit de Boswinkel kan je allerlei activiteiten ondernemen en één daarvan is ‘Het Boskabouterpad’. Je haalt bij de Boswinkel je speurtocht, kaboutermutsen, loeppotjes en een mooie button en je bent klaar om te gaan.

Boskabouterpad Amsterdamse bos | UrbanMoms.nl

Boskabouterpad Amsterdamse bos | UrbanMoms.nl

Vrolijke wandeltocht door het bos

Het Boskabouterpad is een wandeling van ongeveer 30 -45 minuten en je kan deze volgen door de paaltjes met de kabouters te zoeken. Op de speurtochtenkaart staan allerlei aanwijzingen en leuke opdrachten, zodat de kinderen niet eens in de gaten hebben dat ze aan het wandelen zijn. Er is zelfs een echt kabouterhuisje gemaakt in een grote boom, de jongens vonden het super spannend…!
De teleurstelling was wel groot dat we geen echte kabouters hadden gevonden, maar na mijn uitleg dat kabouters overdag slapen, was dat snel voorbij :). Onderweg gingen alle rupsen, wormen en spinnen het potje in, zodat ze die op hun gemak na afloop nog konden bestuderen (tot grote gruwel van mij).

Boskabouterpad Amsterdamse bos | UrbanMoms.nl

Het Boskabouterpad is volgens de website geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar, maar mijn jongste zoon van 2 vond het ook al leuk. Je kan het lopen wanneer je wilt, de boswinkel is open van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.00 uur. Alleen de speurtocht koop je voor €1,50 (en is ook in het Engels verkrijgbaar), het Boskaboutertasje (incl. kaboutermuts, loeppotje en opdrachten) koop je voor € 7,50 per pakket. Hier vind je meer informatie.
Kijk ook eens op de Boskalender, voor andere leuke activiteiten van de Boswinkel. Wij hebben laatst ook de bosdierenwandeling gedaan, ook echt leuk!

Boskabouterpad Amsterdamse bos | UrbanMoms.nl

(Visited 751 times, 1 visits today)
About the author
Myra is moeder van Just ('10) en Quinten ('12) en woont in Amsterdam. Ze gaat er met de boys regelmatig op uit. Echte jongens die veel lawaai maken, knoeien en rondrennen, dus overal waar Myra naar toe gaat is zeker ‘kidproof’.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *