XRace sfeerbeeld-1 | UrbanMoms.nl

UIT TIP MET DE KIDS: SPORTIEVE QUALITY TIME MET XRACE

Nieuw en te gek voor een dagje quality time met je kind: de XRace familie race. De naam zegt het eigenlijk al; jij en je kind gaan samen deelnemen aan een heuse race vol met mysterieuze opdrachten en fysieke + mentale uitdagingen.

In teams van twee (1 kind en 1 ouder) wordt er een parcours van 3,5 km afgelegd waarbij jullie onderweg 10 opdrachten moeten uitvoeren. De wat minder fitte ouders kunnen opgelucht ademhalen, want zeker niet alle opdrachten zijn fysiek. Er moet bijvoorbeeld ook worden gepuzzeld en wordt het geheugen zo nu en dan op de proef gesteld. Komen die potjes memory toch ook nog goed van pas!

Fijn dagje bonding

Quality time inplannen is soms lastig omdat het er tussen de drukke agenda’s, voetbaltrainingen, speelafspraakjes en sociale verplichtingen door, nauwelijks van komt.
De XRace is een prima gelegenheid voor wat “bonding” en om tegelijk sportief aan de slag te gaan. Door het spelelement in de race zullen jullie echt moeten samenwerken, wat natuurlijk super goed en leuk is. De tijd wordt bijgehouden, maar je kan de race zo competitief maken als je zelf wilt. Het gaat natuurlijk niet om het winnen, maar het kan best leuk zijn om te proberen een goede tijd neer te zetten. De minder goede verliezers ondervinden hier wellicht ook nog wel een leermomentje. Na afloop kunnen zowel ouder als kind, ongeacht de tijdscore, natuurlijk gewoon trots shinen met een welverdiende medaille en een echt XRace certificaat.

XRace sfeerbeeld-2 | UrbanMoms.nl

Kinderen, in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar, kunnen zich samen met een ouder of ander familielid of -vriend inschrijven. Voorlopig wordt de XRace alleen nog maar in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen georganiseerd, maar wellicht volgen er meer. XRace is namelijk flink aan het uitbreiden. De komende edities zijn op 25 mei (Goffertpark, Nijmegen), 27 mei (Lage Bergse Bos, Rotterdam) en 2 juni (Amsterdamse Bos, Amsterdam).

Voor meer info en inschrijvingen: www.xracenl.nl

 

 

(Visited 109 times, 1 visits today)
About the author
Lauri Kok (30) is een geboren en getogen Rotterdamse en als moeder van de 13 jarige Mikai ('05) weet ze inmiddels alle ins en outs over het stadse leven met kids. Na haar studie communicatie heeft ze van alles gedaan, al is schrijven een van haar favo bezigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *