UIT TIP MET KIDS: DE PETER PAN CLUB IN AMSTERDAM door Myra | UrbanMoms.nl

UIT TIP MET KIDS: DE PETER PAN CLUB IN AMSTERDAM door Myra

Ik had een kleine break in het schrijven van blogs, maar soms kom ik iets tegen wat ik toch graag met jullie wil delen! Een van de mensen voor wie ik heel veel bewondering heb, is een oud collega van mij: Genna. Zij heeft het aangedurfd om de ‘zekerheid’ van het advocaten bestaan op te geven, om te ontdekken waar ze echt blij van wordt. Hierdoor is onder andere De Peter Pan Club ontstaan. Het idee achter de Peter Pan Club is dat kinderen kind kunnen blijven, en vanuit dat idee worden er verschillende workshops georganiseerd bij het Stenen Hoofd.

Het Stenen Hoofd alleen is al een bezoekje waard, dit is een stukje land op de Westerdoksdijk, waar een kleine Pipo wagen staat van waaruit de lekkerste biologische en verantwoorde dingen worden geserveerd. Je zit in de zon, aan het IJ en kijkt op een verlaten en beetje verwilderd stukje land uit. Op dit landje worden deze zomer verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd; zo heb je de workshop Gators, Snakes and magic sticks, waarin kids hun creativiteit en fantasie kunnen gebruiken om van een doodgewone tak iets bijzonders te maken. Maar ook Yoga voor kinderen, een liedjes tovenaar en er zijn nog veel meer leuke workshops in de planning!

Een paar weken geleden, ben ik met de jongens naar een workshop Qigong geweest, deze werd gegeven door Mundo. Qigong (voor wie er -net als ik- nog nooit van heeft gehoord) is een soort Tai Chi; oefeningen die je focus vergroten gericht op luisteren naar je lichaam en ademhaling (Mundo; ik hoop dat ik het goed uitleg ;-) Dit was op zondagochtend, en het was echt top! Lekker in het zonnetje, de jongens deden een tijdje mee maar gingen toen stenen en takken zoeken, en dat was prima! Het uitgangspunt is namelijk dat de kinderen lekker kunnen doen waar ze zin in hebben en tegelijkertijd worden uitgedaagd om nieuwe dingen te proberen. Ondertussen kan jij lekker in de zon zitten en iets lekkers bestellen en ik heb zelfs nog even mee ge-qigong-ed!

Ik zou zeggen, probeer eens iets nieuws en ga met je kids een workshop volgen! Kijk op Facebook voor meer info! Woensdag 8 juli a.s. is bijvoorbeeld de volgende Gators, Snakes and magic sticks workshop….

UIT TIP MET KIDS: DE PETER PAN CLUB IN AMSTERDAM door Myra | UrbanMoms.nl

UIT TIP MET KIDS: DE PETER PAN CLUB IN AMSTERDAM door Myra | UrbanMoms.nl

UIT TIP MET KIDS: DE PETER PAN CLUB IN AMSTERDAM door Myra | UrbanMoms.nl

UIT TIP MET KIDS: DE PETER PAN CLUB IN AMSTERDAM door Myra | UrbanMoms.nl

(Visited 646 times, 1 visits today)
About the author
Myra is moeder van Just ('10) en Quinten ('12) en woont in Amsterdam. Ze gaat er met de boys regelmatig op uit. Echte jongens die veel lawaai maken, knoeien en rondrennen, dus overal waar Myra naar toe gaat is zeker ‘kidproof’.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *