Stay Antwerpen | UrbanMoms.nl

UIT TIP (moms off duty): MODEMUSEUM & DE NATIONALESTRAAT IN ANTWERPEN door Anais

Tijd om even te onthaasten! Na een enorme drukke januari maand gevuld met beurzen, overvolle werkweken en andere leuke activiteiten is het weer eens de hoogste tijd om naar Antwerpen af te zakken! Helaas zonder Lou die geveld is door een stevige verkoudheid! Dit geeft me natuurlijk wel weer de kans om eens te doen wat ik al maanden, misschien zelfs wel jaren, niet meer gedaan heb: een museum bezoekje. Niet zomaar een museum, maar het ware walhalla voor de fashion: het Momu, oftewel het Modemuseum.

Het Momu is gevestigd in het prachtige gebouw van de modenatie in de Nationalestraat. Het gebouw dateert uit de 19de eeuw en deed vroeger dienst als ruimte voor een kledingzaak. Het is pas in 2000 dat het gebouw op een prachtige manier werd gerenoveerd, waar de imposante houten trap een alom gekend iets is geworden. Het Modemuseum is zeker een bezoekje waard, want er is altijd wel een mooie tentoonstelling te zien. Spring ook zeker binnen bij de aangrenzende bookshop: Copyright!

Modemuseum Antwerpen | UrbanMoms.nl

Bij het buitenstappen valt mijn aandacht op 2 nieuwe hotspots: de Tafel van Amandine en Stay.
De Tafel van Amandine is een pop-up store waar je de leukste interieur spulletjes kunt vinden. Erg leuk voor originele cadeaus. Merken zoals Serax en Double Stitched krijgen een prominente plek in deze gezellige shop.

Tafel van Amandine Antwerpen | UrbanMoms.nl

De echte nieuwe place-to-be in de Nationalestraat is: Stay! Stay is een totaal nieuw concept van een echte Boutique Bar, wat staat voor Style TAste & You.
Je vind er niet enkel de meest originele accessoires en kleding, maar ook de hipste huisdecoratie merken, cosmetica en juwelen. Bij Stay krijgen mijn ogen maar niet genoeg van al die leuke, nieuwe merken, zoals: Snurk, Monkey Business, Mayves Lovestoned, House Doctor etc.
En achterin kom ik in een soort van open keuken, waar je heerlijk kan lunchen of genieten van een lekker wijntje. Stay organiseert eveneens workshops en wijnproeverijen, zondag brunches en collectie previews! Helemaal top als je het mij vraagt. Enjoy!

Stay Antwerpen | UrbanMoms.nl

Stay Antwerpen | UrbanMoms.nl

(Visited 204 times, 1 visits today)
About the author
Anaïs is mama van Lou (2012) en werkt als accountmanager bij Bugaboo. Ze woont in Brabant, maar als rasechte Antwerpse gaat haar hart nog steeds sneller slaan voor deze prachtige stad aan de Schelde. Zij tipt jullie regelmatig de leukste shops en hotspots.

3 Comments

 1. Hartelijke dank voor deze leuke vermelding, echt tof !

  Een kleine opmerking : na de pop-up avontuur is onze winkel in de Nationalestraat sinds 1 februari een permanente winkel geworden ;-)

  Groetjes,

  Régine

 2. Beste Regine,

  Wat goed nieuws!

  ik was meteen enorm fan van de winkel, dus ben alleen maar blij dat hij permanent blijft :)

  groetjes, Anaïs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *