Open Boerderijdagen 2016 | UrbanMoms.nl

UIT TIP: NEEM EEN KIJKJE OP DE BOERDERIJ TIJDENS DE CAMPINA OPEN BOERDERIJDAGEN

[Sponsored story] Zo’n 2 jaar geleden hebben wij met ons gezin gekampeerd op een boerderij, op een melkveehouderij om precies te zijn, en in een luxe tent wel te verstaan. Van huis uit zijn wij kampeerders en Sander komt uit een klein boeren dorpje, dus eigenlijk voelde dat meteen als thuiskomen. Althans voor de mannen dan.
Ik moest vooral wennen aan de modder die je overal terug vond en de kenmerkende boerderijlucht ;) Maar het leek mijn mannen niets te deren en vooral Flint genoot met volle teugen.
Met zijn kaplaarzen aan sprong hij in de grootste plassen, racete de boerderij in de rondte met zijn ‘eigen’ tractor en bekeek aandachtig het melken van de koeien. Daar leerde hij trouwens dat de melk niet gemaakt wordt bij de supermarkt ;)

Open Boerderijdagen 2016 | UrbanMoms.nl

Campina Open Boerderijdagen op 6 en 16 mei 2016

En daarom vind ik het zo leuk dat er jaarlijks een groot aantal boerenfamilies zijn die hun deuren open zetten, zodat -stadse mensen zoals wij- een kijkje kunnen nemen in het echte boerenleven.
Nu dat Flint wat ouder is, en naar school gaat, is het denk ik nog leuker om daar met hem naar toe te gaan. Hij is heel leergierig en ik ben er van overtuigd dat hij van dit bezoekje ook weer wat zal leren.

Op elk bedrijf wat mee doet aan de Boerderijdagen worden, naast een rondleiding op de boerderij, leuke activiteiten georganiseerd. Zo is er een boerenstormbaan waar je met de hele familie overheen kan, kan je melkbus-heffen en is er een skippy koe race. Een leuk, leerzaam en gratis dagje uit met de kids dus!

De Campina Open Boerderijdagen vinden plaats op vrijdag 6 mei (de dag na Hemelvaart) en maandag 16 mei (2e Pinksterdag) en zijn gratis te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur. Hier vind je een overzicht van de deelnemende boerderijen. In totaal doen er 64 boerderijen mee dit jaar, dus er is er vast en zeker wel eentje bij jou in de buurt. Have fun!

Open Boerderijdagen 2016 | UrbanMoms.nl

(Visited 808 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *