UIT TIP PARIJS: Regen? Ga naar het Art Centre | UrbanMoms.nl

UIT TIP PARIJS: Regen? Ga op de artistieke tour, maar dan urban!

Even voorstellen; mijn naam is Liz, en ik woon samen met Lou en ons zoontje Flip (2014). We wonen samen in Amsterdam maar reizen graag de wereld over. We zijn altijd op zoek naar nieuwe local hotspots, jonge designers, en trendy gadgets. Steden waar we al vaker zijn geweest ontdekken we opnieuw met de kleine man en een kinderwagen ;-)

Gelegen in het 19de arrondissement ligt CENTQUATRE (104). Een cultureel centrum voor buurtbewoners, artiesten in de breedste zin van het woord en gewone mensen zoals wij. Voor deze tip gaan we vanuit hartje centrum met de Parijse metro op stap. Flip vindt het heerlijk. Als een prins wordt hij over de trappen gedragen in zijn Bugaboo. Want liften zijn er niet te vinden en als je geluk hebt, loop je per ongeluk tegen een roltrap aan in de Parijse Underground. Toch is het goed te doen aangezien we thuis ook wel een paar trappen gewend zijn iedere dag ;-)

Centquatre, art center

Eenmaal aangekomen bij de metro halte Stalingrad (lijnen 2, 5 en7) lopen we door een duidelijk minder ontwikkelde en daarmee minder toeristische wijk van Parijs versus de lage arrondissementen. Al gauw komen we bij het voormalige slachthuis en stadsmortuarium (lekker;-)). Het prachtige gebouw is helemaal opgeknapt en is ingericht als een waar art center.

UIT TIP PARIJS: Regen? Ga op de artistieke tour, maar dan urban! | UrbanMoms.nl

Dansmoves en headspins everywhere

Bij binnenkomst in het bijzondere pand krijg je meteen goede zin. Overal waar je kijkt zijn jongeren bezig. Ze zijn elkaar en het publiek aan het imponeren met de tofste dansmoves. Alle dansstijlen en achtergronden komen elkaar tegen op meters lange dansvloer. De creatieve samensmelting zorgt voor een glimlach op je gezicht. Naast de dansvloer zijn strandstoeltjes neergezet zodat je je op een heel relaxte manier kunt vergapen aan de headspins van de mensen voor je neus. Maar deze stoelen worden ook gebruikt door de Parijse ouders om met hun kinderen de week door te nemen of gewoon even voor te lezen.

UIT TIP PARIJS: Regen? Ga naar het Art Centre | UrbanMoms.nl

In het art center draait het echt om kinderen. Overal waar je kijkt zie je kids (met of zonder hun ouders) hun creativiteit ontdekken of juist te uiten. Een hele bijzondere ervaring in het chique Parijs.

Ook aan de allerkleinste is gedacht

Voor de kids van 0-5 jaar is er: La Maison des Petits. Deze ruimte is ontworpen door de kunstenaar Matali Crasset. Het is zo ingericht dat kinderen op een toegankelijke manier hun creativiteit kunnen prikkelen en te experimenteren met allerlei arty voorwerpen. De toegang is gratis, maar helaas is er maar plek voor 30 kinderen (en hun ouders). Toen wij er waren stond er een rij en aangezien Flip nog te klein is om alles echt te beleven leek ons een rondje lopen door dit art house een beter idee.

UIT TIP PARIJS: Regen? Ga naar het Art Centre | UrbanMoms.nl

Van restaurant tot boekenwinkel

Het gebouw heeft namelijk ook verschillende (wisselende) exposities, een restaurant, een café, een kleding zaak en een uitruilboekenhuis (geef een boek en neem er eentje mee). Daarnaast is er Le Merle Moqueur (de boekenwinkel) ingericht voor de jonge lezers. Naast een uitgebreide collectie kinder- en jongvolwassenen boeken zijn hier er ook allerlei activiteiten die georganiseerd worden zoals signeerevents.

Kortom zeker een bezoekje waard als het regent of als je op zoek bent naar het urban randje van Parijs.

Het art center is van dinsdag tot vrijdag geopend van 12.00 -19.00 en in het weekend een uurtje eerder open. Kijk voor de exposities en de laatste openingstijden van de andere activiteiten op www.104.fr.

(Visited 119 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *