UIT TIP Amsterdam: Schaatsen op het Museumplein | UrbanMoms.nl

UIT TIP: SCHAATSEN OP HET MUSEUMPLEIN IN AMSTERDAM door gastblogger Jessica

Even voorstellen: ik ben Jessica, e-commerce Buyer & Merchandise Manager bij Scotch & Soda en moeder van 2 zoontjes: Pelle (3) en Morrison (1). Ik woon samen met mijn vriend en de kids op 1-hoog in Amsterdam, precies op de grens van de bruisende Pijp en het chique Museumkwartier. Uit eten samen met de kids kan in Amsterdam soms nog best een uitdaging zijn. Dus heb ik er maar een persoonlijke uitdaging van gemaakt om deze restaurants te spotten. Vooral die leuke tenten waar je zonder kids ook nog graag naar toe gaat, zijn bij mij favoriet.

Haal de schaatsen maar uit het vet, want de schaatsbaan op het Museumplein is weer opgebouwd! Gecreëerd in de moderne vijver, vlak voor het ‘I Amsterdam’ teken, tussen het van Gogh museum en het Rijksmuseum in en met op de achtergrond ook nog het Concertgebouw. Een super culturele & inspirerende omgeving die vraagt om een bijzondere ijsbaan.

Bijzonder is deze ijsbaan zeker en voor deze editie hebben ze groots uitgepakt, er is namelijk een replica van de bekende “Magere Brug” toegevoegd aan de baan! En, wow wat is ie mooi! Het is niet alleen een plaatje om te zien, je kunt er ook nog echt overheen lopen. En daar wordt gretig gebruik van gemaakt door zowel de toeristen als de Amsterdammers, want met al die schaatsende mensen voor het museum lijkt het wel een historisch schilderij van een van de meesters.

De bedenker van deze schaatsbaan heeft de oud-Hollandsche beleving ook doorgetrokken naar de bijbehorende Brasserie Winters. In dit houten chalet met verwarmd terras, serveren ze o.a. warme chocomelk, snert en stamppotten en voor de kids zijn er speciale gerechten zoals pannenkoeken en patat met kroket en appelmoes.
Als het gaat schemeren dan wordt zowel de ijsbaan als de brug verlicht met dezelfde soort lampjes als de bruggen in de Amsterdamse grachten. Magischer kan bijna niet.

Mocht je geen schaatsen hebben of ze nog niet geslepen hebben, no problem, je huurt ze gewoon ter plekke. Zelfs voor de allerkleinsten hebben ze ijzertjes te huur. Entree is 3,- voor de hele dag.

Geniet van de Kerstdagen en alvast een HAPPY 2014!

UIT TIP Amsterdam: Schaatsen op het Museumplein | UrbanMoms.nl

UIT TIP Amsterdam: Schaatsen op het Museumplein | UrbanMoms.nl

UIT TIP Amsterdam: Schaatsen op het Museumplein | UrbanMoms.nl

UIT TIP Amsterdam: Schaatsen op het Museumplein | UrbanMoms.nlCheck voor meer info www.iceamsterdam.nl

(Visited 262 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *