Uit tip Sydney: Botanische tuin naast het Opera House | UrbanMoms.nl

UIT TIP SYDNEY: DE BOTANISCHE TUIN NAAST HET OPERA HOUSE door Linda

Even voorstellen: mijn naam is Linda en ik woon al 10 jaar in Australië met mijn man en onze 1-jarige knul. We genieten van alles wat de prachtige steden in onze omgeving te bieden hebben: vrienden, natuur, eten, drinken en design! Samen met mijn zus heb ik een webwinkel: Kiwi & Koala. Met Kiwi & Koala hopen we Australië en Nieuw-Zeeland op de kaart te zetten met mooie, betaalbare merken, uniek design en fantastische kwaliteit, veelal gerund door moms zoals wij.

In alle grote steden in Australië vind je een botanische tuin, een park in het midden van de stad. In de botanische tuin in hartje Sydney raak je betoverd: de rust in de zo drukke stad. De prachtige oude bomen steken vreemd af tegen de wolkenkrabbers. Enorme grasvelden, de bloemenzee en de mooie groente- en kruidentuintjes wisselen elkaar af. Je kunt er uren rondwandelen, op één van de kleine terrasjes zitten, picknicken of met het treintje rustig een rondje rijden. Kortom 100% genieten!

Er is veel te ontdekken in de botanische tuin

Zo wemelt het er van de vleermuizen! Gelukkig slapen ze overdag… Ze hangen hoog ondersteboven in de bomen. Papegaaien vliegen overal rond: kleine papegaaien in regenboogkleuren en witte kaketoes die schreeuwend overvliegen. De ibis woont hier en ook de schattige possum (buidelrat), al zul je possums alleen na zonsondergang zien. Je ontdekt hier ook de mooiste planten, met bijna 9.000 verschillende soorten. Australische kangoeroepoot zij aan zij met Engelse lavendel.

Andere top tips zijn de prachtige vijvers en fonteinen in het park, indrukwekkend! In de tuinwinkel vind je prachtige souvenirs en mooie tuinboeken.

Uit tip Sydney: Botanische tuin naast het Opera House | UrbanMoms.nl

Naast het Opera House

Sydney’s botanische tuin ligt centraal in de stad, naast het Opera House. De geur van de honderden eucalyptus bomen is bijna overweldigend. De botanische tuin is zo heerlijk rustig en groot, dat wanneer je er een paar uurtjes hebt vertoefd en genoten, je helemaal vergeten bent dat je in de grote drukke stad Sydney bent! Zelfs als je maar een half uurtje over hebt tijdens je bezoek aan Sydney, sla dan de tuin niet over. Toegang is gratis en wie vult zijn longen niet graag met frisse lucht in een stad van 4 miljoen mensen?

Uit tip Sydney: Botanische tuin naast het Opera House | UrbanMoms.nl

(Visited 332 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *