Uitwaaien aan de Schelde | UrbanMoms.nl

UITWAAIEN LANGS DE SCHELDE door Anaïs

Even tijd om Lou een klein stukje cultuur mee te geven, hoe klein hij ook is. :) Aangezien hij in Antwerpen geboren is, voelt het als mijn taak hem alle leuke plekjes te laten zien van zijn 2de stad, stad aan de Schelde. De Schelde heb ik altijd een ideale plek gevonden om even uit waaien en even aan niets meer te denken.

Bij het parkeren van de auto stappen we af op Het Steen, het oudste gebouw van Antwerpen, wat echt een burcht was en zelfs gebruikt werd als gevangenis! Afgelopen jaren heeft het dienst gedaan als scheepvaart museum en is het een geliefde plek voor schooluitstapjes.
Lou is vooral gefascineerd door het imposante beeld van de Lange Wapper dat voor Het Steen staat, de legendarische reus uit de Antwerpse folklore.
Uitwaaien aan de Schelde - Het Steen | UrbanMoms.nl

Uiteraard valt zijn blik nog sneller op de boten die aan- en afvaren. Langs de Schelde is het heerlijk kuieren en boten kijken. Lou valt van de ene verbazing in de andere: grote schepen, baggermachines aan de overkant, grote kranen, meeuwen… :)

Tip: op 11 oktober is er weer de Huysman Antwerp Race: dé race voor grote zeiljachten. Het is super indrukwekkend om dit een keer te zien. Het wordt ieder jaar in oktober georganiseerd en trekt enorm veel publiek. Niet te missen dus en wij gaan zeker een kijkje nemen!

Rondvaart met een Studio 100 kinderboot
Tot het zover is, kan je op de Schelde rondvaren op de Flandria! Minder imposant dan de zeiljachten maar zeker zo charmant. Elke Antwerpenaar is hier mee opgegroeid en heeft er zeker een paar keer op gezeten. Voor een tientje vaar je de haven rond en kan je alles van dichtbij zien.
De Flandria organiseert nu ook Studio100 boottochten! Dat zijn dus van die dingen die je niet weet als je geen kids hebt :) Kinderen kunnen met Piet Piraat of Kabouter Plop op zoek gaan naar de schat die op de boot verstopt is. En als de schat gevonden is, gaat het feest los met kinderchampagne en wafels (jááá dat is dan weer Belgisch, geen ranja en koekjes voor ons). Jammer dat Lou nog te klein is, want volgens mij zou hij dat super leuk vinden!

We lopen terug via de promenade die uitgeeft op het Zuiderterras. Gelukkig is het prachtig weer en kunnen we buiten van de zon genieten. Met een lekkere pannenkoek op zijn bord lijkt het of Lou, net als ik, van uitwaaien houdt want hij kijkt nog steeds even dromerig naar de boten die aan- en afvaren.
Lou is even helemaal in zijn eigen wereldje, heerlijk!

Uitwaaien aan de Schelde | UrbanMoms.nl

(Visited 108 times, 1 visits today)
About the author
Anaïs is mama van Lou (2012) en werkt als accountmanager bij Bugaboo. Ze woont in Brabant, maar als rasechte Antwerpse gaat haar hart nog steeds sneller slaan voor deze prachtige stad aan de Schelde. Zij tipt jullie regelmatig de leukste shops en hotspots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *