ukkoni|UrbanMoms.nl

UKKONI: CLASSY-LIVELY KLEDING VOOR BABY EN PEUTER

Afgelopen juli tijdens KID in Parijs en MARKET by Kleine Fabriek in Amsterdam lanceerde een nieuw mooi fair en eco label haar SS17 collectie.
Ukkoni  is geïnspireerd door naar de wereld te kijken door de ogen van de kinderen. De eerste collectie kenmerkt zich door tijdloze, comfortabele designs en stijlvolle prints. Alles wordt gemaakt in Nepal van 100% GOTS gecertificeerde organisch katoen, afgewerkt met knoopjes van hout. Voor volgende collecties zullen ook andere gerecyclede en natuurlijke materialen worden gebruikt. Het is echt een mooie collectie waar kinderen heerlijk in kunnen spelen en bewegen.

ukkoni|UrbanMoms.nl

Sociale impact

Ook zit er een mooi verhaal achter dit merk, de naam die is afgeleid van het Swahili woord ukomo, dat ongelimiteerd betekent en het onbegrensde denken van de kinderen weerspiegelt. De oprichter van het merk Lidewij Helmich heeft veel ervaring in de ontwikkelingssector, heeft gewerkt in Afrika en India en is mede hierdoor nog meer overtuigd om in haar werk aan sociale impact te willen bijdragen.

Het streven is om 25% van haar winst aan de ukkoni foundation te schenken om bij te dragen aan betere toekomstperspectieven voor meisjes en jongens in Azië en Afrika. Dit kunnen wij natuurlijk alleen maar toejuichen, een prachtig streven. Houdt dit merk dus in de gaten!

(Visited 463 times, 1 visits today)
About the author
Evelien is moeder van Piet, Tycho en Mickey Charlotte en woont met haar met man en kinderen vlakbij Amsterdam. Nieuwe fashion merken of hippe must-haves, Evelien vindt ze en deelt ze met jullie op UrbanMoms.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *