CliniClowns Circus online ambassadeur | UrbanMoms.nl

URBANMOMS ONLINE AMBASSADEUR CLINICLOWNS

Wie UrbanMoms op Instagram volgt of regelmatig op de homepage van de blog kijkt, heeft het zeer waarschijnlijk al voorbij zien komen. Vanaf mei ben ik namelijk met UrbanMoms trotse online ambassadeur van CliniClowns. En dat doe ik niet zomaar, want ik draag CliniClowns al jaren lang een warm hart toe. Van heel dichtbij heb ik zelf ervaren wat zij doen voor (chronisch) zieke kinderen. En nu ik zelf moeder ben, besef ik me heel goed wat een rijkdom het is om 2 gezonde kinderen te hebben, maar tegelijkertijd ook hoe kwetsbaar kinderen eigenlijk zijn…

Wat doet CliniClowns precies?

Waarschijnlijk ken je CliniClowns voornamelijk van de clowns in het ziekenhuis. Ook ik ben op deze manier met hen in aanraking gekomen. Maar wist je dat ze op veel meer plaatsen te vinden zijn waar behoefte is aan afleiding en plezier voor een ziek of gehandicapt kind? Ze komen bijvoorbeeld bij kinderen thuis, in zorginstellingen, kinderdagverblijven, behandelcentra en op scholen.
CliniClowns spelen jaarlijks met bijna 90.000 zieke en gehandicapte kinderen om zich beter te laten voelen. Ze zetten kinderen in hun kracht en geven ze zelfvertrouwen.

CliniClowns Circus online ambassadeur | UrbanMoms.nl

Circus CliniClowns

Dit ervaarden wij laatst zelf tijdens het CliniClowns Circus, waar wij voor waren uitgenodigd. Tijdens dit bijzondere circus laten de CliniClowns zieke kinderen lachen, ontspannen en genieten. Ook Flint genoot met volle teugen. Bij binnenkomst dook hij in een grote stapel knuffels waar hij een half uur later nog in lag te rollen. En hij deed maar al te graag mee met interactieve opdrachtjes als ‘de was’ en ‘taarten versieren’. Waarna er werd afgesloten met een centrale voorstelling in de piste. Het is zo bijzonder om te zien hoe de CliniClowns contact maken met elk kind, echt raken, en hoe goed ze dus zijn in hun vak. Elk kind benaderen ze op hun eigen manier en niveau. Zo knap.

CliniClowns Circus online ambassadeur | UrbanMoms.nl

CliniClowns Circus online ambassadeur | UrbanMoms.nl

Afhankelijk van giften

CliniClowns ontvangt geen subsidies, maar is afhankelijk van giften van donateurs. Zelf draag ik al jaren persoonlijk bij d.m.v. een jaarlijkse donatie. En bij het CliniClowns Circus kochten we knuffel Toet, om ook op deze manier bij te dragen. Flint heeft Toet ‘s maandags meegenomen naar school om er iets over te vertellen in de kring. Alle kleine beetjes helpen.
Wil je ook bijdragen en ervoor zorgen dat er zo veel mogelijk kinderen een bezoek van CliniClowns ontvangen? Doneer dan op cliniclowns.nl/doneer.

CliniClowns Circus online ambassadeur | UrbanMoms.nl

(Visited 241 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *