Volkswagen Amalfi kust | UrbanMoms.nl

UrbanMoms tipt vriendinnen weekend aan de Amalfi kust

De Amalfi kust is hot. Niet alleen is George Clooney er een graag geziene gast, maar ook Julia Roberts en Angelina Jolie zijn er kind aan huis.
Niet gek ook, want de omgeving is prachtig, de uitzichten adembenemend en de temperatuur het grootste gedeelte van het jaar heerlijk! En dan hebben we het nog niet eens gehad over het heerlijke Italiaanse eten….

Dus mocht je van plan zijn om er met je vriendinnen voor een weekend op uit te gaan, overweeg dan eens de Amalfi kust. Met kids is dit wellicht een minder goede bestemming, omdat de gehele kustlijn tegen een berg aan ligt. Het plaatsje Positano wordt bijvoorbeeld ‘vertical city’ genoemd en dat is met een reden ;). Met een kinderwagen is het daardoor wat minder makkelijk om je te verplaatsen.

Maar waar moet je dan zijn en wat moet je regelen?

Allereerst natuurlijk je ticket. Van Amsterdam vlieg je in zo’n 2 uur en 15 minuten naar Napels. Daar huur je een auto om je verder te verplaatsen. Door Volkswagen waren wij uitgenodigd om vanaf Napels de 50 km lange Amalfitana (dé route langs de kust) zelf te rijden en te ervaren in de nieuwe VW Polo en UP! GTI. Een feestje dat je snap je.

Volkswagen Amalfi kust | UrbanMoms.nl

Roadtrip van Napels naar Amalfi

Onze eigen roadtrip, welke ik samen maakte met Daisy van I Love Health, startte dus in Napels. Vanuit Napels reden wij in onze mooie witte VW Polo GTI naar Praiana. Wij bleken niet de enige te zijn die genoten van deze fijne en sportief uitziende ride, want onderweg werden wij zelfs gefilmd door een aantal weggebruikers. Famous for a minute ;)

Scherp door de bocht

Eenmaal de snelweg af, begon het feestje pas echt. Smalle wegen, scherpe bochten én Italianen die levensmoe zijn. No joke. We werden vooraf al gewaarschuwd dat we in de bergen links en rechts zouden worden ingehaald door scooters en motoren. Opletten dus.
Met een grote SUV is deze trip daarom ook niet aan te raden, want soms was het passeren minimeter werk. Met onze auto was het wel echt makkelijk manoeuvreren in de bochten. Ook had onze uitvoering standaard Hill Hold (hierdoor rijd hij dus niet achteruit), wat de ‘hellingproef’ easy peasy maakt en wel zo veilig is op deze steile wegen.

Volkswagen Amalfi kust | UrbanMoms.nl

Celebs spotten

In Praiano lunchten we bij Il Pirata, hét visrestaurant van de regio en dé hotspot voor het spotten van celebs. Vanuit daar ruilden wij onze ride in voor een boot om de kustlijn vanaf het water te bekijken. Een aanrader! Alsof je naar een ansichtkaart kijkt…
We vaarden door naar ons hotel for a night; Hotel Casa Angelina. Werkelijk met een prachtig uitzicht op zee en het dorpje Positano. Man man, wat een pure verwennerij daar. Maar dat mag ook wel, want voor de kamerprijs van één overnachting huur je een week lang een huis aan het Gardameer. Enorm goede service en aan alles is gedacht, dat wel. En dat wordt bevestigd, wanneer je tas bij het ontbijt z’n eigen plekje krijgt…

Volkswagen Amalfi kust | UrbanMoms.nl

Van Praiano naar Positano

Vanaf het hotel hebben we nog een mini trip met de Polo GTI gemaakt naar Positano (UNESCO Wereld Erfgoed); een super schattig dorpje met allerlei boutique-jes (waar ze o.a. leren sandalen met de hand maken voor zo’n €60) en waar je allerlei kleine kunst galleries vindt. Bij Chez Black -onderaan de berg en pal aan de zee- dronken we een bubbeltje en aten heerlijke olijven.
Tip: De auto hebben wij voor €10 bij een ‘private parking’ geparkeerd, helemaal onderaan de smalle bergweg. Gelukkig is inparkeren erg makkelijk door de geïntegreerde Park Assist.

De volgende dag sloten wij onze perstrip af bij een fantastisch uitzichtpunt, uiteraard mét de Polo en UP! GTI in de hoofdrol, inclusief fruitstalletje en een karakteristieke Italiaan (die de beste citroenen voor het maken van limoncello verkoopt). Het was een heerlijke trip and we’ll be back! Met vriendinnen. For sure!

Volkswagen Amalfi kust | UrbanMoms.nl

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Volkswagen.

(Visited 701 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *