Kamer Evie &SUUS | UrbanMoms.nl

VAN BABYKAMER TOT PEUTERKAMER INSPIRATIE door gastblogger Suzanne

Even voorstellen: Mijn naam is Suzanne de Jong en moeder van Evie (4 jaar ) en Bram (6 maanden). Mijn grootste passies zijn wonen & fotografie en alles wat ermee te maken heeft. Inmiddels heb ik van mijn passie mijn beroep kunnen maken en werk ik als zelfstandig interieurstyliste. Over dit alles schrijf ik graag op mijn blog &SUUS.

Als interieurstyliste en woonliefhebber was de babykamer één van de eerste dingen waar ik aan dacht toen bleek dat ik zwanger was. En het leuke is dat het niet op houdt met een babykamer. Want een baby wordt een peuter en een peuter een tiener. Tja, en daar horen natuurlijk andere kamers bij :-) En toen nummer 2 bij ons een jongen bleek te zijn, kwamen er opeens nog meer mogelijkheden bij. Er is zo ontzettend veel inspiratie voor kinderkamers te vinden.

Een grote meidenkamer voor Evie

Voor de kamers van mijn kinderen heb ik 1 uitgangspunt genomen, wat ik er perse in wilde hebben. Voor mijn dochtertje wilde ik een frisse, lieve, meisjeskamer en een klein beetje stoer en niet al teveel roze. Mijn uitgangspunt was het mint groene Ferm Living Harlequin behang. Omdat haar kamertje altijd al een bonte verzameling (veel roze!) spulletjes was, heb ik er voor gekozen om de basis wit te houden (de vloer, bed, stoere kast). Zo blijft alles nog een beetje een rustig geheel. Met wat oude details (oud krukje, schooltafeltje, stoeltje) creëer je naast al het wit, ook meer sfeer. Ondanks dat het geen roze prinsessenkamertje is, is Evie nog steeds heel erg blij met haar grote meidenkamer.

Kamer Evie &SUUS | UrbanMoms.nl

Een rustige babykamer voor Bram

Voor mijn zoontje was het al snel duidelijk dat ik een lief, schattig, rustig babykamertje wilde hebben. Jongens kunnen nog zo lang stoer zijn, dat komt dan over een paar jaar wel weer. Ik wilde geen knalkleuren, blauw of alleen zwart/wit in het kamertje. Mijn uitgangspunt werd de kleur geel. Het geel combineerde ik met een koelere kleur grijs, om het weer wat meer jongensachtig te houden. De oude meubels van Evie werden hergebruikt en de commode kreeg alleen nieuwe greepjes. Ook hier een witte basis, gecombineerd met wat oude details, zoals de commode, kastje, stoeltje. De accessoires zoals kussens, kleed en speelgoed zocht ik in dezelfde kleuren.

Kamer Bram &SUUS | UrbanMoms.nl

Kamer Bram &SUUS | UrbanMoms.nl
Mocht je mijn interieuradvies willen? Stuur me dan gerust een mailtje via info@ensuus.nl.

(Visited 1.910 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

One Comment

  1. Heel erg mooi. Bij mijn dochter Sofie hebben we het kamertje ook heel rustig gehouden. Ik vind dat echt prachtig. Witte muren, lichte vloer en wat details in pasteltinten. Ik hou er van. Wel hebben we ook wat details die wat meer opvallen. Sofie houd heel erg van Disney. Ze wilde het liefst alle kindermeubels in prinsessenstijl. Maar dat werd echt te veel. Dus we hebben nu een mooie opbergkist van prinsessen in haar kamer staan. En ik moet zeggen dat staat ook wel heel erg leuk. Maar het allerbelangrijkste: Zij is er heel blij mee. En daar doe je het uiteindelijk voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *